İsviçre’de Homofobi & Transfobiye Hapis Cezası!

  • İsviçre parlamentosunun alt kanadı Ulusal Konseyi’nin ayrımcılıkla mücadele kapsamında homofobik ve transfobik eylemlerin 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasına ilişkin düzenleme teklifini onayladığı belirtildi.


    Le Temps gazetesinin aktardığı habere göre, İsviçre Ulusal Konseyi, sosyalist politikacı Mathias Reynard'ın girişimiyle başlatılan cinsel yönelimlere yönelik ayrımcılığın yasaklanması teklifini onayladı. Teklife 118 vekil ‘evet' oyu verirken, 60'ı karşı çıktı, 5'i de çekimser oy kullandı. Düzenleme doğrultusunda, LGBTİ bireylere yönelik ayrımcı eylemlerde bulunanların 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Düzenleme aralık ayında da parlamentonun üst kanadı tarafından incelenecek.


    Teklifin mimarı Mathias Reynard Twitter'dan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Zafer! 118'e karşı 60 ret oyu, 5 çekimser oy verildi. Ulusal Konsey homofobi ve transfobiye karşı girişimimi onayladı. Yaşasın insan haklarının zaferi! Nihai karar Kantonlar Konseyi tarafından aralıkta alınacak" ifadesini kullandı. Reynard bir başka mesajında da "Homofobi bir görüş değil, bir suçtur. Her 5 homoseksüelden biri kendini öldürmeye çalıştı, bunların yarısından fazlası 20 yaşın altındaydı"ifadelerini kullandı.


    Sputnik

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!