1. Anasayfa
  2. Zaman Akışı
  3. Sohbet
  4. Haberler
  5. Üyeler
    1. Son Aktiviteler
    2. Çevrimiçi Üyeler
    3. Üye Erişimleri
    4. Üye Arama
  6. Forum
    1. Çözümlenmemiş Konular
  7. Blog
    1. Yazılar
  8. Dosya Arşivi
  9. Galeri
    1. Albümler
    2. Harita
  10. Takvim
    1. Yaklaşan Etkinlikler
    2. Harita
  11. İletişim
  • Giriş
  • Kayıt
  • Ara
Bu Konu
  • Heryer
  • Bu Konu
  • Bu Forum
  • Makaleler
  • Sayfalar
  • Forum
  • Blog Yazıları
  • Dosyalar
  • Galeri
  • Etkinlikler
  • Gelişmiş Ayarlar
  1. Türkiye LGBTİ Topluluğu
  2. Forum
  3. Ekstra
  4. Kültür ve Sanat

Türkiye'nin İlk Gey ve Lezbiyen Cinayetleri

  • izmirli ege
  • 22 Eylül 2018 06:48
  • izmirli ege
    Yeni Üye
    Alınan Beğeniler
    10
    Puan
    61
    Gönderi
    13
    • 22 Eylül 2018 06:48
    • #1

    Son 30-40 yıl içinde Türkiye'de mağdurların eşcinsel ya da lezbiyen olduğu bir dizi cinayet yaşanmıştır.

    İstanbul polisi 1996 ve 2003 arasında 36 vakaanın kaydedildiğini belirtti.

    Bu cinayetlerden:

    24'ü bıçak, 4'ü ateşli silah, 8'i vurma ve/ya boğma sonucu gerçekleşti..

    24 Eylül 1969: Türkiye'de polis kayıtlarına göre ilk gey cinayeti. Derviş Canbaz adlı eşcinsel Niyazi Aslan tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

    21 Nisan 1987: Eşcinsel işadamı, 65 yaşındaki Mişon Benkayar, Nişantaşı'nda evinde bıçaklanarak öldürüldü. Bu dava çözül(e)medi.

    10 Kasım 1988: İki eşcinsel, Mithat Kaya ve Bahattin Güler bıçaklanarak öldürüldü. Vücutları parçalara ayrıldı ve varillere yerleştirildi. Variller Silivrikapı Mezarlığı'nda bulundu. Faik Çetin yakalandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

    5 Aralık 1988: Etap Marmara Oteli'nin 802 numaralı odasında bir Libya pilotu Muhammed Ali Eizlathi öldü. Libya pilotunun eşcinsel ilişki nedeniyle öldürüldüğü öğrenildi. Katili bulmak için, cinayet ekibinden bir polis şefi olan Mesut Demirbilek, gey sosyal ağlara sızdığı gizli bir operasyonda yer aldı ve sekiz ay boyunca yaşadığı gibi yaşadı. Sonunda, Anıl takma adıyla bir gey adamı yakaladı ve tutukladı. Katil cinayeti itiraf etti ve “Bizi bitirmek istediği için bitirdik” dedi. Onu öldürmediysek, öldürülmüş olurduk. ”

    3 Mart 1993: Ünlü moda tasarımcısı Deniz Tünay, Etiler'deki evinde bıçaklanarak öldürüldü. 17 yaşındaki cinayet şüphelisi H. K., “Onunla birlikte olmama zorladığı için onu öldürmekten başka seçeneğim yoktu” dedi.

    17 Mayıs 1995: Eşcinsel olduğu anlaşılan emekli bankacı Doğan Kınaytürk, İzmir'de evinde bıçaklanarak öldürüldü.

    7 Temmuz 1995: Bir bankanın müdürü A. G., Ankara Atatürk Ormanı'nda arabasında bıçaklanarak öldürüldü. İtirafında A. T., şüphelinin cinayeti, “Bana para vereceğini söyledi. Bittikten sonra bani ödemeyi reddettiğinde onu öldürdüm ” dedi.

  • Nikopol 9 Şubat 2025 00:13

    Konuyu bu forumdan "Tarih" bu foruma "Kültür ve Sanat" taşıdı.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!

Şimdi Üye Ol Giriş
Firewall Sponsor
Cloudflare
Community Software Sponsor
Community Software Sponsor
Workspace Sponsor
Google

LGBTI News
  1. LGBTİ
  2. LGBTI News
  3. Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans & İnterseks, Eşcinsel Forum Sitesi
  4. Topluluk Kuralları
  5. Gizlilik Politikası
  6. İletişim
Powered by WoltLab Suite™ 6.1.25 tarafından geliştirilmiştir.