HIV'e Karşı Önlem Almak!

  • Arkadaşlar, ben bu HIV virüsü (son aşaması AIDS oluyor) konusunda Türkiye'de genel bir bilinçsizlik olduğunu düşünüyorum..

    Birisiyle tanıştığımızda, ona ne kadar güvenebiliriz ki..zira eğer daha önce bu kişinin ilişkileri oldu ise ve bu virüsü kapmışsa, test yaptırmadıysa kendisi enfeksiyonlu olduğunu büyük olasılıkla bilmeyecektir..çünkü virüsü kaptıktan yıllar sonra belirtileri ortaya çıkabilir..

    Bu noktada birisiyle ciddi bir şeyler düşünüyorsak, birlikte olmadan önce iki tarafın da HIV testi yaptırması en doğru yol diye düşünüyorum her ne kadar sıkıcı bir durum olsa da..fakat bu hastalığın geri dönüşü yok..Söz konusu hayatsa gerisi teferruattır diye düşünüyorum

    ayrıca kondomla da ilişkiye girilse yüzde yüz güvenlik sağlamaz bu..mesela örneğin iki tarafın da ağzında küçük bir kanama dahi olsa derin öpüşmeyle de geçebilir..


    Gündelik ilişki yaşayanlar için test filan komik kaçabilir belki kondom yeter diyebilirler ama uzun süreli düşünenler için iki tarafın da içinin rahat olması için test yaptımak noktasında neler düşünüyorsunuz fikirlerinizi çok merak ediyorum, böyle bir talebe nasıl cevap verirdiniz? ben mi çok pimpirikliyim diye düşünüyorum ama bir yandan da yüksek risk altında olduğumuzu düşünmeden edemiyorum..dediğim gibi karşımızdaki kendinde virüs olduğunu yıllarca bilmeyebiliyor..

    yorumlarınız için çok teşekkürler

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!