Trans Cinsiyet Geçiş Ameliyatı Ne Kadar Doğru?

  • Trans cinsiyet geçiş ameliyatının sonrasında yaşanan bedensel ve zihinsel farklılıklar kişi üzerinde bir baskıya sebep olduğu tüm bu ameliyatı yapan doktorların makalelerinde, bu yüksek olumsuzluklardan bahsetmişlerdir, trans geçiş ameliyatının normal mi?, tartışılır mı sizce ?

    Bedenin duyguyla şekil olarak birleştirirken, vucudun ihtiyacı olan rutin bazı işlevlerini durdurmak ya da öldürmek ne kadar doğru?

  • Üzerimize vazife olmayan konularda tartışmayı toplum olarak nedense çok seviyoruz. Homofobinin / transfobinin temelinde de bu yapıyor. Her konuda her aklımıza geleni söylemekten bir türlü geri duramıyoruz.


    Konuya gelecek olursam reşit bir kişinin kendi bedeninde söz hakkımız yoktur. Bu net. Şimdi diyeceksiniz ki sağlıklı adam kolunu kestirmek istese ona da manî olmayalım mı? O psikolojik bir rahatsızlığa delalet ediyor elma ile armutu birbiri ile kıyaslamayalım diye peşinen söylemek istiyorum.


    Ayrıca bu ameliyatlar her kapıdan içeri girip ameliyat olmak istiyorum diyene yapılmıyor. Yıllarca bu kişiler tetkik ediliyor ve bir neticeye bağlanıyor.

    Eğer ameliyat olduktan sonra şahıs pişmanlık yaşıyorsa bu ameliyatın sorgulanmasını değil o tetkileri yapan doktorun başarısının sorgulanmasını gerektirir. Birçok kişi toplumsal cinsiyet kalıpları nedeni ile trans olmadığı halde kendisini trans zannedebiliyor bunları iyi ayıklamalı ve kişileri madur etmemeliyiz.


    Vücudun ihtiyaçları konusunda ise söylediklerinizin bilimsel bir dayanağı bile yok.


    Saygılarımla.

    Winter is Coming:!:

  • Evet ama bunu tartışmanın getireceği bir sonuç yok.


    Ancak şu söylenebilir bu ameliyatları olacak kişileri çok iyi değerlendirmek lazım. Bu ameliyatı olmak isteyen kişiler de bu konuda çok fazla düşünmesi lazım ve doktorları dinlemesi lazım.


    Onun haricinde başka söylenecek birşey yok bence.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!