Karşımdaki kişinin lezbiyen olup olmadığını nasıl anlarım?

  • Hoşlandığım birinin veya genel olarak karşımdaki kişinin lezbiyen olup olmadığını nasıl anlarım? Maskülen görünen her kadının eşcinsel olmadığını bildiğimiz gibi feminen görünen her kadının da düzcinsel olmadığını biliyoruz. Görüştüğümüzde, konuştuğumuzda lezbiyen hissiyatı veren, flörtöz davranan bir kadın tamamen heteroseksüel çıkabiliyor mesela. %100 bir kesinlik sağlamasa da bildiğiniz işaretler var mı? Ben kendimi zor çözdüm, karşımdakini hiç çözemiyorum :)

  • Nikopol

    Konuyu onayladı.
  • Bunu sormadan öğrenmenin maalesef bir yolu yok. Görünüş ve tavırlarla ilgili değerlendirmelerimiz sadece tahmin olarak kalır. Ben feminen biriyim ve daha önce şüphelenip soran bile olmadı. Sadece bir kişi hem feminen hem maskülen bir havam olduğunu söyledi. Bu da direkt yönelimle ilgili bir çıkarım değil. Öte yandan kısacık saçlı, makyaj yapmayan, maskülen giyinen birçok heteroseksüel kadın var. Tersi de bolca var aslında dediğin gibi.

    Belki dolaylı yoldan sohbet ederek öğrenebilirsin. Örneğin ünlü bir eşcinsel çift ya da dizide gördüğün bir karakterle ilgili konu açabilirsin. Bu noktada hoşlandığın kişinin homofobik olma ihtimali nedeniyle kendini riske atmamanı ve geri planda tutmanı öneririm. Yani o karakterle ilgili konuşurken kendi kimliğini belli etme. Bakalım herhangi bir eşcinsele karşı tavrı nasıl, tanımadan antipatik bir söylemde bulunabiliyor mu, bunlar önemli detaylar.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!