Türkiye'de trans kadınlar için orşiektomi yapılıyor mu?

  • Merhaba gelecekte orşiektomi (testislerin çıkarılması) ameliyatı olmak istiyorum. Nedeni cinsiyet değiştirme ameliyatının fazla yan etkisi ve bakım gerektirmesi. Günde saatlerce dilasyon(yeni yapılan vajinanın içine cisim sokularak şeklini koruması sağlanması) yapmak istemiyorum. Çünkü oraya açık bir yara yapıyorlar ve sen bu açık yaranın kapanmaması için uğraşıyorsun. Ve yapılan vajinanın hiç bir zevk vermemesi de cabası. Orşiektomi olmak istememin sebeblerinden biri de testosteron bloke edici ilaçları kullanmak istemiyor oluşum. Şu an siproteron asetat kullanıyorum, siproteron asetat karaciğeri mahfeden bir ilaç ve alternatifleri de ondan farksız. Sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi sahibi olan var mı? Psikiyatri takibi bana gerçek trans değilsin, olsaydın ameliyat isterdin diyebilir mi? Hani ameliyatın bir mantığı olsaydı olmak isterdim ama şu anki durumda olmak istemiyorum. Kimlikte erkek yazması umurumda değil açıkçası. Cinsiyet değiştirme ameliyatıyla aynı süreçte mi işliyor? 1 yıl hormon tedavisinden sonra yaptırabilir miyim devlette? Yada özele mi gitmem lazım?

  • Support

    Konuyu onayladı.
  • Vajina ameliyatı açık yara gibi olmuyor. Ayrıca zevk alamamak diye bir şey yok çok güzel şekilde zevk alınıyor ve boşalabiliyorsunuz da ve hissiyatta bir azalma da olmuyor. Ayrıca dediğiniz şeyi ilk zamanlarda her gün 10-15 dk yapmak yeterli. Sonradan ona da gerek yok ayda yılda bir de yapsanız olur. Eğer partneriniz olursa ona da gerek kalmaz.

    Winter is Coming:!:

  • doktoru aldatıp ameliyat olmayacağını söylesen ve ilk heyeti geçsen bile mahkeme ameliyat için hastaneye sevk eder, ameliyat sonucu ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşti şeklinde mahkemeye bir ikinci heyet kararı gidiyor. sadece orşiektomi ameliyatı olup heyetten geçemezsin.

    kısacası tam anlamıyla cinsiyet geçiş ameliyatı olmadan kimliğini değiştiremezsin.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!