Trans Kadınlar İçin Yüz Epilasyonu Önerileri

  • Erkek bedeninde olan insanlar yüzlerini tıraş ettikten sonra köklerini kesemedikleri için hafif yeşilimsi (<X ) bir görünüşe sahip oluyorlar.


    Yeni yeni bedenimde ve zihnimde değişimler başladı. Sakallarımı ve bıyıklarımı artık tamamen almak istiyorum. Muhtemelen yüz bölgesinde ağda yapmak çok acıtır, lazer epilasyonlar hem pahalı hem de çok uzun sürede sonuç veriyor.


    Benim ve bu konuya bakan diğer trans kadınlar için bir önerisi olan var mı? ?(

  • Support

    Konuyu onayladı.
  • Trans kadınlar için en popüler epilasyon yöntemlerinden bazıları şunlardır:

    1. Lazer Epilasyon
    2. Elektroliz
    3. Ağda
    4. Epilasyon Kremleri

    Lazer Epilasyon

    Lazer epilasyon, istenmeyen tüy köklerini hedef almak ve yok etmek için konsantre ışık huzmeleri kullanır. Bir lazer epilasyon seansı sırasında, bir uygulayıcı cildinizin yüzeyine lazer enerjisi iletmek için elde taşınan bir cihaz kullanacaktır. Işık cildinizin yüzeyinden geçecek ve saç köklerinizin pigmenti tarafından emilecektir.


    Lazer epilasyon, yüzünde veya vücudunda istenmeyen tüyleri olan kadınsı spektrumlu trans kişiler için cinsiyet hoşnutsuzluğunun etkili bir tedavisi olabilir.


    Birçok hasta, uzun süreli (ve çoğu durumda kalıcı) sonuçlar sunduğu için lazer epilasyonu tercih eder. İstenen sonuçları elde etmek için birden fazla seansa ihtiyaç duyulacağını ve sonucun tüylerin tamamen alınması değil, tüylerin azalması (tüyler daha hafif ve daha ince hale gelir) olduğunu bilmek önemlidir. Ek olarak, lazer epilasyon herkes için ideal değildir. En iyi adaylar daha koyu saçlara sahiptir.


    Lazerin bazı olumsuz yan etkileri şunlardır:

    • Rahatsızlık veya ağrı
    • Lokalize şişlik
    • cilt kızarıklığı
    • Hiper pigmentasyon (geçici cilt koyulaşması)
    • kabuk oluşumu


    Elektrolizde olduğu gibi, istenmeyen yan etki riskinizi azaltmak için lazer epilasyon için kalifiye bir profesyonel aramak çok önemlidir.


    Elektroliz

    Elektroliz kalıcı bir epilasyon yöntemidir. Tıbbi elektroliz, elektrik akımı kullanarak istenmeyen tüylerin büyüme merkezini yok eder. Çok ince bir sonda (bir saç telinin yaklaşık yarısı kalınlığında paslanmaz çelik bir tel) cilt yüzeyinden her istenmeyen tüy folikülüne sokulur. Daha sonra saç cımbızla dikkatlice çıkarılır.


    Elektrolizin en büyük avantajı kalıcı sonuçlar sunmasıdır. Dezavantajları ise zaman alıcı ve pahalı olmasıdır. Tüm istenmeyen vücut ve göğüs kıllarınızı almak için birden fazla seans gerekli olacaktır.


    Elektroliz ile ilişkili bazı yan etkiler şunları içerebilir:

    • Rahatsızlık veya ağrı
    • cilt kızarıklığı
    • Lokalize şişlik
    • küçük kabarcıklar
    • kabuklar
    • Kuruluk

    Bu potansiyel yan etkiler nedeniyle, enfeksiyon ve cilt hasarı riskinizi azaltmak için deneyimli, kalifiye bir uygulayıcı seçmeniz çok önemlidir.


    Ağda

    Ağda, vücudun hemen hemen her yerinden tüyleri almanın etkili bir yoludur. Ağda seansı sırasında, hedef bölgeye ince bir tabaka sıcak ağda uygulanır. Daha sonra ağdanın üzerine ince bir bez parçası bastırılır ve tüylerin çıkış yönünün tersine doğru hızla çekilir. Bu işlem sırasında hem ağda hem de tüyler çıkarılır.


    Yanlış yapılırsa ağda, kızarıklıklara, morluklara veya ciltte yırtıklara neden olabilir, bu nedenle profesyonel becerilere başvurmak isteyebilirsiniz.


    Tüy Dökücü Kremler

    Hafif yakıcı kimyasalların (sodyum ve kalsiyum tiyoglikolat) bir karışımı olan tüy dökücü kremler, tüy alma açısından geleneksel ağda ve tıraş arasında bir yere düşer. Tıraştan daha derine nüfuz ederler, ancak ağda kadar derine nüfuz etmezler. Cilde yerleştirildiğinde, saç millerinizdeki keratinin bozulmasına neden olurlar.


    Tüy dökücü kremlerin en önemli avantajı, eczanelerde bulunabilmeleri ve büyük tüy bölümlerini bir kerede çıkarabilmenizdir. Ancak sonuçlar kalıcı değildir, saç büyümesini sınırlamak için düzenli tedaviler gerekecektir. Ek olarak, tüy dökücü kremler, kaba vücut tüylerine sahip kişiler için o kadar etkili değildir ve hassas cilde sahip kişiler tüy dökücü kremlerden önemli cilt reaksiyonları alabilir.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!