Aşk Sınır Tanımaz: Bir Çırpıda İzleyeceğiniz Son Yılların En Popüler LGBT+ Filmleri

  • Önyargılarınızı kıracak, dünyaya sevgiyle bakmanızı sağlayacak birbirinden sürükleyici LGBT+ filmleri. İşte her film severin göz atması gereken en başarılı LGBT+ filmleri...

    Eşcinsellik, dünyada pek çok bölgesinde ve ülkemizde bir tabu olmaya devam ediyor. Zihinlerimize kök salan bu önyargılar, bugün birçok LGBT+ bireyin zarar görmesine neden oluyor. Oysaki aşkın sınır tanımadığını hepimiz biliyoruz! LGBT+ topluluğuna yabancı olanların önyargılarını kıracak birbirinden başarılı filmleri sizler için derledik. Önyargılarınıza veda etmeye ve dünyayı sevgiyle kucaklamaya hazır olun! İşte bir çırpıda izleyeceğiniz son yılların en popüler Lgbt filmleri…



    1. Call Me by Your Name – IMDb 7.9

    1516991992927-call-me-by-your-name.jpeg

    17 yaşındaki Amerikan-İtalyan Elio Perlman, yaz tatilini ailesinin kuzey İtalya’daki villasında klasik müzik besteleyerek, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan fazlasıyla memnundur. Elio’nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da iç dünyasında biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün doktorasını yapmakta olan Oliver, Elio’nun babasına yardım etmek için stajyer olarak yazlığa gelir. Elio ve Oliver’ın hayatlarını sonsuza dek değiştirecek olaylar, böylelikle başlamış olur.



    2. Love, Simon – IMDb 7.6

    lgbt filmleri

    Hepimiz gençlik yıllarımızda masalsı bir aşk yaşamayı hak ederiz. Ancak 17 yaşındaki Simon Spier için durum biraz daha farklı! Simon, henüz ailesine ve arkadaşlarına eşcinsel olduğunu açıklayamamış bir gençtir. Ailesinin vereceği tepkiden korkmak bir yana Simon, internet üzerinden konuştuğu bir sınıf arkadaşına aşık olmuştur. Ancak kimliğini gizli tutan bu sınıf arkadaşının kim olduğuna dair hiçbir fikri yok! Hayatındaki bu problemleri çözebilmek için ise radikal adımlar atması şart.



    3. Alex Strangelove – IMDb 6.3

    AAAABWvCUkgKdR6lFeRFkuCJfK-h9B93d45yb1OQwaVTqfK49a8nU6JmJLxs9VohivWtDSYepbcSWjw_HCW_cvbYHsp3xSZA.jpg

    Film, lise son sınıf öğrencisi olan Alex’in başına gelenleri konu ediniyor. Alex, derslerinde başarılı olan bir öğrencidir. Üstelik harika bir kız arkadaşı ve eğlenceli arkadaşları vardır. Ancak gittiği bir partide eşcinsel olan Elliott ile tanışınca işler oldukça karmaşık bir hal alır. Yakışıklı ve çekici bir çocuk olan Elliott, Alex’e aşık olur. Elliott ile zaman geçirdikçe kendini keşfetmeye başlayan Alex, eğlenceli bir yolculuğa çıkar.





    4. Beach Rats – IMDb 6.4

    lgbt filmleri

    Beach Rats, Brooklyn’nin kenar mahallerininden birinde hasta babası ve annesiyle yaşayan Frankie’nin hayatını konu ediniyor. Frankie, evdeki sorunlarından kaçmak için serseri arkadaşlarıyla takılan bir gençtir. Annesi tarafından bir kız arkadaş bulması için baskı gören Frankie, yaşlı erkeklerle vakit geçirirken kendisini yeni bir dünyanın içerisinde bulur. Frankie’nin cinsel kimliğini keşfettiği bu film, sizi adeta içine çekecek.



    5. Blue is the Warmest Colour – IMDb 7.7

    lgbt filmleri

    15 yaşındaki Adele’in cinsel kimliğini keşfetme yolculuğunu anlatan film, listemizdeki en dikkat çeken LGBT filmleri arasında yer alıyor. Adele’in emin olduğu iki şey vardır: O bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün kalabalık bir meydanda Emma’nın mavi saçlarını fark eden Adele, o an hayatının değişeceğini anlar. Emma ile aşk yaşamaya başlayan Adele, bu aşkı yetişkin bir kadın olarak yaşamaktadır. Ancak Adele, ne kendisiyle ne de ailesiyle barışabilmiştir. Abdellatif Kechiche tarafından yönetilen filmin başrollerini Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos ve Catherine Salée paylaşıyor.



    6. Carol – IMDb 7.2

    carol.jpg

    Orta yaşların güzelliğini süren Carol, 1950’li yılların New York’unda pek çok kadının imreneceği bir hayat sürmektedir. Sosyetenin zengin ve tanınmış isimlerinden biri olan Carol, kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaşır. Therese ise henüz yolun başında olan genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta ve bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının yolları, Manhattan’da lüks bir butikte kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir. Birbirine aşık olan bu kadını oldukça zorlu bir yolculuk beklemektedir.



    7. God’s Own Country – IMDb 7.7

    lgbt filmleri

    Film, bir Yorkshire yerlisi çiftçi ile Romen bir göçmen işçi arasında gelişen ilişkiyi konu ediniyor. Koyun çiftliği sahibi olan Johhny, hayatından bezmiş ve ıssızlıktan bunalmış bir gençtir. Romanyalı göçmen Gheorghe çiftliğe gelince, ikili arasında duygusal bir yakınlık başlar. Filmin başrollerinde ise Josh O’Connor, Alec Secareanu ve Gemma Jones yer alıyor.



    8. I Am Michael – IMDb 5.6

    lgbt filmleri

    James Franco’nun başrolünü üstlendiği I Am Micheal, oldukça ses getiren LGBT filmleri arasında yer alıyor. Eşcinselliği reddedip kendini Hristiyanlığa adayan eski eşcinsel aktivist Michael Glatze’nin hayatını konu edinen film, sizi adeta içine çekecek. 2011 yılında Benoit Denizet-Lewis tarafından yazılmış, New York Times’da yer alan “My Ex-Gay Friend” isimli makaleden yola çıkarak hayata geçirilen filmin yapımcılığını yine James Franco üstleniyor.


    9. The Miseducation of Cameron Post – IMDb 6.6

    4729-1-e1531334143513.jpg

    Film, kimliğine ve kişiliğine sahip çıkan genç bir kızın hikayesini konu ediniyor. Cameron Post, lise hayatı boyunca imrenilen bir genç kız olmuştur. Ancak mezuniyet balosunda bu durum tamamen değişir. Cameron, o gece bir arabanın arka koltuğunda balo kraliçesi Coley Taylor ile yakınlaşırken yakalanır. Eşcinsel olduğu düşünülen ve dışlanan Carol, teyzesi tarafından terapi merkezine gönderilir. Bu terapi merkezi “Tanrı’nın Sözü” olarak anılmaktadır ve hemcinslerine ilgi duyan gençlere yönelik “dönüştürme” terapileri vermektedir. Cameron’un girdiği bu sıradışı ortam, onu beklenmedik bir eşcinsel topluluğuyla tanıştırır.



    10. Pride – IMDb 7.8

    lgbt filmleri

    Film 1984 yılında henüz 20 yaşında bir eşcinsel olan Joe’nun Londra Onur Yürüyüşü’ne katılmasını konu ediniyor. Kimliğiyle ve yaptıklarıyla ilgili tereddütleri olan Joe, bir grup genç eşcinselle tanışınca rahatlar. Gethin’s Soho Kitabevi’nde bir araya geldiği bu gençler, dönemin başbakanı Margaret Thatcher tarafından hoş görülmemektedir. Öte yandan aynı günlerde maden işçileri, çalışma koşullarını protesto etmeye başlamıştır. Kuzey İrlandalı aktivist Mark Ashton ise ezilen iki topluluğun bir araya gelmesi gerektiğini düşünür. Bunun üzerine eşcinsel gençler, maden kasabasına yardım için harekete geçer. Bu esnada iki grubun da güçlenmesini istemeyenler, sabotaj planları hazırlamaktadır.


    11. Tangerine – IMDb 7.1

    maxresdefault-7.jpg

    Tek bir günde geçen ve tamamı iPhone ile çekilen film, listemizin en ilginç filmlerinden biri. Tangerine, hayat kadını olarak çalışan trans bireyler Sin-Dee ile Alexandra’nın başından geçenleri konu ediniyor. İki arkadaş Noel günü çıktıkları yolculukta kalplerini kıran erkek arkadaşlarını bulmak için çabalıyorlar. Sean Baker’ın yönettiği filmin başlıca rollerinde Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor ve Karren Karagulian yer alıyor.





    12. Moonlight – IMDb 7.4

    Brody-Moonlight.jpg

    İnsanın kendini keşfetmesini konu edinen Moonlight, siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami sokaklarında verdiği savaşı anlatıyor. Chiron’un hayatının 3 farklı dönemini anlatan film; karakterin annesiyle olan ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkilerine, iş hayatına ve uyuşturucu ticareti yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor. Onlarca ödüle ve adaylığa sahip olan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Barry Jenkins üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson Janelle Monáe ve Naomie Harris gibi isimler bulunuyor.


    13. A Fantastic Woman – IMDb 7.2

    maxresdefault-1-3.jpg

    Film, kendinden yaşça büyük olan sevgilisiyle mutlu bir ilişki yaşayan trans birey Marina’nın başına gelenleri konu ediniyor. Gündüzleri garsonluk yapan Marina, geceleri ise gece kulübünde şarkı söylemektedir. Marina’nın bu düzenli hayatı, sevgilisinin ölümüyle tepetaklak olur. Artık Marina, hem yalnızlıkla hem de onu dışlayan toplumla mücadele etmek zorundadır.


    14. Pariah – IMDb 7.2

    B007X15ZF4_Pariah_UXNB1._SX1080_.jpg

    LGBT filmleri arasında yer alan Pariah; annesi, babası ve küçük kız kardeşiyle birlikte Brooklyn’de yaşayan 17 yaşındaki Adepero Oduye Alike’nin başına gelenleri konu ediniyor. Ait hissetmediği bir çevrede yaşamak zorunda kalan Alike, cinsel kimliğini keşfetmeye çalışmaktadır. Cinsel kimliğini kabullenen ve buna uygun bir şekilde yaşamaya çalışan Alike, toplum baskısıyla karşılaşır. Alike, tüm bu problemleri onurla ve keyifle yaşamaya hazırdır.


    15. Mulholland Dr. – IMDb 8

    lgbt filmleri

    Film, en büyük hayali Hollywood’da ünlü bir aktrist olmak olan Betty Elms’in başına gelenleri konu ediniyor. Betty, Hollywood’a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır. Bu kadına hayran olan Betty, hayranlığını daha fazla gizleyemez ve ikili arasında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Ardından Mulholland çıkmazında bir trafik kazası yaşanır. Artık karakterlerin bilinç ve bilinçaltı birbirine girecektir.


    16. Tomboy – IMDb 7.4

    lgbt filmleri

    Laure henüz 10 yaşında olan bir kız çocuğudur. Kız çocuğu kıyafetleri yerine erkek çocuğu kıyafetleri giymeyi tercih eden Laure, yeni taşındıkları mahallede kendini bir erkek gibi tanıtır. Bu yalan, Laure’nin yeni kimliği olur ve kimse onun gerçek bir kız olduğunu bilmez. Bu şekilde Laure, birçok yeni arkadaş edinir. Çocukça yöntemlerle saklamaya çalıştığı cinsel kimliği ve söylediği yalanlar, çok geçmeden su yüzüne çıkacaktır.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!