Aseksüellik nedir?

  • Aseksüellik, cinsel yönelim veya onun eksikliği olarak kabul edilebilir. Aynı zamanda, geniş bir aseksüel alt kimlik yelpazesini içerecek şekilde daha geniş bir şekilde kategorize edilebilir. Davranışsal olan ve genellikle bir bireyin kişisel, sosyal veya dini inançları gibi faktörlerle motive edilen cinsel aktiviteden uzak durmaktan ve bekarlıktan farklıdır. Bazı aseksüel insanlar, kendilerini veya romantik partnerlerini memnun etme arzusu veya çocuk sahibi olma arzusu gibi çeşitli nedenlerle cinsel çekicilik veya cinsel istek eksikliğine rağmen cinsel faaliyette bulunurlar. Aseksüelliğin bir cinsel yönelim ve bilimsel araştırma alanı olarak kabul edilmesi hala nispeten yenidir, hem sosyolojik hem de psikolojik perspektiflerden giderek büyüyen bir araştırma gövdesi gelişmeye başlamıştır. Bazı araştırmacılar aseksüelliğin cinsel yönelim olduğunu iddia ederken, diğer araştırmacılar buna katılmıyor. İnternet ve sosyal medyanın ortaya çıkışından bu yana çeşitli aseksüel topluluklar oluşmaya başladı. Bu toplulukların en üretken ve en çok bilinenleri, 2001 yılında David Jay tarafından kurulan Asexual Visibility and Education Network'dür.


    2010 yılında Sara Beth Brooks tarafından ilan edilen Aseksüel Farkındalık Haftası, Ekim ayının son haftasında gerçekleşir ve aseksüelliği (gri aseksüellik: "Gri aseksüellik veya gri seksüellik, aseksüellik ile seksüelik arasındaki bir cinsel spektrumdur. Bu kişiler demiseksüel, semiseksüel veya Gri-A olarak tanımlanabilir" dahil) kutlamak ve farkındalık yaratmak dile getirilir.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen The King of Sodom: "Aseksüel Farkındalık Haftası" ile ilgili bilgi dahil edildi. ().

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!