Trans birey spor aktivitelerinde farklı kategoride olmalı mı?

  • Merhaba farklı bir sayfada dikkatimi çeken konu oldu. Trans kadın, kadın sporcularla yarışırsa onlardan daha güçlü olacak. Trans erkek, erkek sporcularla yarışırsa daha güçsüz olacak. O halde tam olarak bir kadın ya da erkekle aynı kategoride değerlendirilmesi yanlış olur. Burada bir ayrımcılık söz konusu değil, değil mi?

  • ilginç bir bakış aslında:) Fakat kadınlar üzerinden örnek vereceksem şöyle; Kendim de bir dönem bu işlerdeydim ve kadın sporcuların çoğu zaten testesteron kullanıyor, Kaslarımızın gelişmesi adına. Yani bilmiyorum,sorun olmaz bence.Ki zaten trans diyerek neden ayrıştırma yapılsın ki? sonuçta bir cinsiyete sahip ,Ne olursa olsun:))


    Ama dediğim gibi değişik bir soru:)

  • Ben sporcu olsaydım herhangi bir kulvarda trans kadınla yarışmayı kabul etmezdim. Biliyorum çünkü kas ve kemik yapısı farklı. :)

  • Kadınlar 1.70 erkekler 1.95 boyla doğmuyor sürekli, uzun kadınlar ve kısa erkekler güçlü kadınlar güçsüz erkekler de var. Genç yaşta cinsiyet değiştirdiyse herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Çok uç örnekler elbette var ama onları da eklemek lazım. Cevabımsa; bence duruma göre değişebilir. O tabii ki bu spor müsabakalarını düzenleyen kurulun elinde olan bir şey. Gerçekten ezici şekilde bir üstünlük sağlamıyorsa sorun olmaz. Bariz şekilde üstünlük sağlıyorsa sporcunun transseksüel olması kabul edilmemesi herhangi bir ayrımcılık değildir.


    Dersek ki transkadın ve transerkek şeklinde iki ayrı kategori oluşturulursa da oyuncu bulmak sıkıntı yaratabilir belki. Ama yeteri kadar oyuncu bulunabilirse ve herhangi bir sorun oluşturmazsa tabii ki açılabilir.


    :)

  • Bizim ülkede trans bireylerin görünür olarak yarışmalara katılması mümkün olsun da gerisini sonra düşünürüz. Bir de kişi hangi cinsiyete geçiyorsa onun özelliklerini almaya başlıyor hormon sayesinde yani dediğin şey pek de olmuyor

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

  • trans kadınlar belirli bir süre hormon tedavisi gördükten sonra yarışabilmeli


    trans erkeklerin zaten biyolojik bir avantajı olmadığı için yarışmalarında bir sıkıntı göremiyorum

  • İran Kadın Milli Futbol Takımı'nda 8 futbolcunun cinsiyet geçiş için ameliyat olmayı planlayan trans kadınlar olduğu ortaya çıkmıştı. Sputnik'in haberine göre, İran Futbol Ligi Sözcüsü Modtabi Şarifi, Kadın Milli Takımı'nın 8 oyuncusunun trans kadın olduğunu, sporcuları korumak adına kimliklerinin gizli tutulduğunu açıklamıştı.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!