Hesabınızı 2 Adımlı Doğrulama ile Koruyun

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama
Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama

2 Adımlı Doğrulama ile (iki faktörlü kimlik doğrulama olarak da bilinir), şifrenizin çalınması durumuna karşı hesabınıza fazladan bir güvenlik katmanı eklersiniz. 2 Adımlı Doğrulama'yı kurduktan sonra, hesabınızda aşağıdakileri kullanarak iki adımda oturum açarsınız:

  1. Şifreniz
  2. Sahip olduğunuz bir telefon

Zamana dayalı tek seferlik şifre algoritması "TOTP" ile, kimlik doğrulama için zaman sınırlı tek seferlik şifreler üretilir. Bu, örneğin akıllı telefon uygulaması "Google Authenticator" yardımıyla yapılabilir. TOTP yöntemi, çok faktörlü kimlik doğrulama için en yaygın yöntemdir ve bu nedenle muhtemelen diğer platformlardan biliyorsunuzdur.


16-atama-jpg


Kontrol Paneli > Hesap Yönetimi > Güvenlik sekmesi altında ulaşılabilen "Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama" alanında her oturum açma için ikinci bir faktörle kimlik doğrulama gerektirerek hesabınızı ek koruma altına alabilirsiniz.


17-mobil-dogrulama-jpg


Akıllı telefonunuzdaki bir uygulamayı kullanarak iki faktörlü kimlik doğrulaması yapın.

  1. Google Authenticator (Android, iOS) veya benzer Authy (Android, iOS) gibi bir kimlik doğrulama uygulamasını yükleyin.
  2. Uygulama ile QR kodunu tarayın.
  3. Uygulama tarafından oluşturulan 6 haneli tek kullanımlık kodu girin.

Hesabınız için çok faktörlü kimlik doğrulama etkinleştirildikten sonra her giriş için ikinci faktörünüzü elinizin altında bulundurmalısınız.


Acil Durum Kodları Acil Durum Kodları



Acil Durum Kodları

Sistem tarafından sizin için oluşturulan acil durum kodları örneğin akıllı telefonun kaybolması veya kullanılamaması durumunda hesabınıza erişmenizi sağlarlar.


Acil Durum Kodları Acil Durum Kodları


Acil durum kodlarını dikkatlice bir yere not edin, mevcut kodları kaybettiyseniz veya kullandıysanız yeni acil durum kodları oluşturun.

Yeni acil durum kodları oluşturulması, mevcut tüm kodları geçersiz kılacaktır.

Yorumlar 1