Sex & Gender Research adlı kullanıcının mesajları

    Lezbiyen ve biseksüel kadınların ilişki yaşantılarına ve deneyimlerine yönelik araştırmamıza katılabilir ya da çalışmayı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına destek olabilirsiniz. Şimdiden Teşekkürler!


    Bu araştırma projesi, Kopenhag Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Dr. Esra UMMAK ve Dr. Thomas Morton tarafından yürütülmektedir.

    Bu çalışma yaklaşık 10 dakika sürecek ve iki bölümden oluşacaktır. Çalışmanın birinci bölümünde katılımcılardan bazı demografik soruları cevaplamaları istenecektir. Çalışmanın ikinci bölümünde katılımcılardan, romantik ilişkilerindeki deneyimlere yönelik sorulara cevap vermeleri istenecektir.


    Katılımcı olmak için en az 18 yaşında olmanız, halihazırda en az 1 aylık bir ilişkinizin olması veya geçmişte bir ilişki deneyimi geçirmiş olmanız gerekmektedir.


    Bu çalışmaya katılmak isteğe bağlıdır ve araştırma projesinden istediğiniz zaman geri çekilmekte özgürsünüz. İstediğiniz zaman web tarayıcınızı kapatarak çalışmadan geri çekilebilirsiniz. Tüm veriler gizli tutulacak ve tanımlayıcı bilgiler araştırmanın iki bölümü arasında ilişki kurmak için kullanılacaktır.


    Lütfen bu çalışmanın bilimsel amaçlara hizmet ettiğini unutmayın. Bu nedenle özenli katılımınıza güveniyoruz. Aksi takdirde, lütfen bu çalışmaya katılmayınız.


    Bu çalışmaya katılmakla ilgili öngörülebilecek bir risk yoktur ve tüm veriler parola korumalı bir bilgisayarda güvenli bir şekilde saklanır ve gizli tutulur. Bu çalışmadan toplanan veriler yazılı yayınlarda ve/veya konferans sunumlarında kullanılacaktır.


    Kişisel Kayıtlarınız için bu Katılımcı Bilgi Formunun bir kopyasını indirmek veya yazdırmaktan çekinmeyin.

    Araştırmayla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen Dr. Esra UMMAK ([email protected]) ile irtibata geçiniz.


    İlk başta, aşağıdaki bilgileri dikkatlice okumanızı ve onayınızı doğrulamanızı istiyoruz. Bu çalışmaya katılmak için sizin izniniz gerekmektedir.

    • En az 18 yaşında olduğumu, süregelen ya da geçmişte en az bir ay süren bir romantik ilişki içinde bulunduğumu ve bu çalışmaya gönüllü olarak katılmak istediğimi belirtiyorum.
    • Benim bu çalışmaya katılmamla ilişkili ortaya çıkabilecek bilinen hiçbir fiziksel ya da psikolojik riskin olmadığını anlıyorum. *Çalışmanın yaklaşık 10 dakika süreceğini anlıyorum. Bu çalışmada herhangi bir yanıltmacanın olmadığını (bilinçli olarak yanıltılmayacağımı, yanlış ya da yalan geri bildirim almayacağımı ve yanlış varsayımlara inandırılmayacağımı) biliyorum.
    • Yine de, araştırma sırasında yanıltıldığımı ya da yanlış bilgilendirildiğimi hissedersem, araştırmanın yürütücüsünü herhangi bir anda bana bildirilen email adresinden uyarabileceğimi biliyorum. *Kişisel kimliğim ile sağladığım veri ve bilgilerin eşleştirilmesinin imkânsız olduğunu anlıyorum. Anonimleştirilmiş veri minimum 10 yıl boyunca saklanacak ve sadece araştırma ve eğitim amacıyla kullanılacaktır.
    • Araştırma ve eğitim araçları sadece yazılanlarla sınırlı olmamakta birlikte şunları da içermektedir: akademik yayın ve derslerde kullanım ve verinin diğer akademisyenlerle sınırsız paylaşımı (örn: internet data arşivleri, ya da kalite güvencesi araştırmaları amacıyla psikoloji derneklerinin isteklerine cevap olarak gönderilmeleri) * Veri kullanımı ve saklanması tamamen anonimdir, bu sayede sağladığım verinin şahsımla ilişkilendirilemeyeceğini biliyorum.
    • Araştırmadan herhangi bir anda ve hiç bir neden göstermeden çekilebileceğimi biliyorum. *Araştırmanın bitiminde araştırmanın arka planı ve amacı hakkında bilgilendirileceğim. Ayrıca eğer istersem, araştırma hakkında araştırmacıya soru sorabilirim.
    • Araştırmadan çekilirsem, araştırmacıların beni araştırmanın arka planı ve amacı hakkındaki bilgilendirme sorumluluğunun da ortadan kalkacağını kabul ediyorum. *Eğer yine de bilgilendirmek istiyorsam, bu bilgileri email ile aktif olarak istemem gerektiğini biliyorum. *Herhangi bir sorun ya da soru için, araştırmacıya şu email adresinden ulaşabilirim: [email protected]
    • Verilen bilgileri okudum ve araştırma hakkında başka bir soru sormak istemiyorum. Herhangi bir neden belirtmeden ve herhangi bir tepki ile karşılaşmadan araştırmadan çekilebileceğimi bilerek, bu araştırmada yer almak istiyorum. * Aşağıdaki “onaylıyorum” tuşuna tıklamam bu araştırmada yer almak istediğimi gösteriyor.
    • Bu çalışmada yer almak istiyorum ve onaylıyorum.

    Araştırma Anketine Katılmak için Tıklayın...