trojantragedy adlı kullanıcının mesajları

    İkisini birbirinden ayıran en önemli şey, eğer gay/biseksüel isen cinsiyetinin erkek olduğunu kabul ediyorsundur. Ancak trans bir kadın isen kadın olduğunu kabul ediyorsundur. Yani olay senin kendini hangi cinsiyet olarak gördüğüne bağlı. Sen erkekleri bir erkek olarak mı seviyorsun, yoksa bir kadın olarak mı?

    Keşke trans insanlar olarak artık kendimizi anlatmak için şu yanlış bedende doğma saçmalığını bir kenara bıraksak. Her trans erkek bir erkek vücudunda doğar ve her trans kadın da bir kadın vücudunda doğar. Bedeninizin sevmediğiniz hatta nefret ettiğiniz kısımları olabilir, anlıyorum, benim de öyle. Vücudunuz hakkında değiştirmek istediğiniz şeyler olabilir, anlıyorum, benim de var. Ama yanlış bedende doğduğumuza kesinlikle inanmıyorum. Diğer trans kardeşlerim bana katılmayabilirler bu konuda ama lütfen bir düşünsünler dediğimi. Biz yanlış bedende doğmuyoruz. Toplum bizi bunu öyle görmeye zorluyor.


    Eğer bir trans erkekseniz, vücudunuz bir erkeğin vücududur çünkü siz erkeksiniz. Eğer bir trans kadınsanız da vücudunuz bir kadının vücududur çünkü siz kadınsınız. Lütfen artık bunu kabullenelim. Ben bir trans erkek olarak kesinlikle bir kadın vücudunda değilim ve asla da böyle düşünmedim. Bu benim bedenim ve her ne kadar sevmediğim kısımları olsa da asla bir başka bedende olmak istemezdim. Dünyaya yine gelsem yine trans olmayı seçerim. Çünkü biliyorum, trans olmak çok zor, hele de Türkiye’de gerçekten zor, ama yine de ben trans olmayı seviyorum ve bundan gurur duyuyorum. Trans olmaktan gurur duyuyorum. Kimse de bunu değiştiremez. Umarım bir gün böyle hissetmeyen trans kardeşlerim de benim vardığım noktaya varabilirler. Çünkü artık toplumun bizi kendimizden, kendi bedenimizden nefret ettirmesine bir dur dememiz gerekiyor.