deniz_now adlı kullanıcının mesajları

    Kimler Trans iken trans kadın olamaz?


    5 dakika önce geldim trans uzmanı mı kesildim? Hayır. Trans kavramı bana yeni ama aslında 6 yaşından beri transmışım yakın zamanda anladım. Kendimi hobi olsun diye yapıyorum (kılık değiştirmekten bahsediyorum) diye avutup kandırıp durdum çok uzun yıllar. Aslında hep işin içindeymişim. Kendimi korumak için bir sürü bahaneler, koşullama şeklinde kalıplar kullanmışım. En çok kullandığım da şuydu : “ Ben erkeğim, sadece kadınlarla cinsel ilişkiye girerim, sadece bedenime uygun kıyafetler giyerim “ kaç kez mi tekrarladım… bu cümleyi belki günde 30-50, ayda 1000, yılda 10.000, 20-30 yılda 100 Binlerce kez…uykudakileri bilmiyorum, uykuda bile sayıklamış olabilirim…Ama aslında erkeklerin içinde bir casus gibi dolaştım. Ailem, babam, yakın çevrem, ülkenin durumu o kadar ümitsiz bir tablo oluşturuyordu ki tek çare erkeklerin içinde erkek gibi dolaşmaktı. Ben şöyle hissediyorum demek mi ?? İmkansız… Çözüm erkek nasıl olunur onu öğrenmekti, ben de öyle yaptım. Neredeyse başarıyordum da bu casusluk işini ama olmadı. Bir 15-20 yıl daha dayansam, belki ölür gider, böylelikle bu eziyetten kurtulurdum. Ama olmadı. Şu an her şeyi göze alıp, en azından kendime ben transım diyebiliyorum. Yaşamakta istiyorum, ölmek istemiyorum şimdi. Geçenlerde reddit te 71 yaşında HRT ye başlayan bir trans fotoğrafı gördüm, 74 yaşına geldiğinde gerçekten bir trans kadın olmuştu. Mesajla onu tebrik ettim. O da teşekkür etti. Ve inkara son verdiğim için bir kez daha kendime hak verdim.


    Başlığa döneyim :

    • 18 yaşından küçük translar, trans kadın olamaz, çünkü hormon veya ameliyata erişimleri tamamen yasak. Böyle de olmalı. Çünkü geri dönüş manevi olarak zor ve yıkıcı olabilir. Emin olmak için en az 18 yaşı beklemeli.
    • Paranız, işiniz, sosyal güvenceniz yoksa veya ailenizin maddi desteği de yoksa tamam partneriniz var onun desteği de yoksa trans kadın olamazsınız. Çünkü her şey parayla.
    • Yasalar şu an buna izin veriyor. Bir gün yasaklanırsa, hormon ilaçları bulunamaz, erişimi yasaklanırsa veya operasyonlar yasak olursa trans kadın olunamaz. Şu an bunun yasalarla yolunun yordamının belli olması bile olumlu bir durum.
    • Hafızanızı kaybederseniz transken trans kadın olamazsınız, belki ölene kadar önceden trans olduğunuzu bile hatırlamazsınız.
    • Savaş çıkarsa, askere gitmen gerekirse veya mülteci durumuna düşersen ve transsınız ama trans kadın değilseniz, ülkede savaş çıkmışken hiç kimsenin trans kadın olmakta ısrar edeceğini zannetmiyorum. Bu baskı altındayken anadilinize dönmek gibi bir şey, sinirlenince Türkçe küfür etmek gibi. Konu hayatta kalmak olduğunda trans kadın olamazsın, savunmaya geçersin, bunu da en iyi bildiğin şekilde yaparsın. Eline bir tüfek alır, her şeyi unutur, kendin ve ailen için savaşırsın.

    Benim aklıma bunlar geldi. :) Bazıları geçici şeyler, şartlar değiştiğinde kalınan yerden devam edilebilir :P …Katılmak ya da öyle değil böyle demek isteyen varsa..yazın…sevgiyle kalın… :saint:

    3 yıl önce arayamazdım bile ola ki arasam bulsam böyle bir siteyi sonra bütün geçmişimi siler hatta üstüne birde duş alırdım. Son 1 yılda çok şey değişti bilmem belki virüs yüzünden ölüm çok dolaştı etrafımda ama artık kendi duygu ve hislerimin peşine düştüm. Yıllardır bir yalanı yaşıyorum, belki on binlerce kez ben erkeğim dedim, artık bitti diyemiyorum. Neysem oyum. Ve aradım tabi yabancı siteler buldum... o insanların fotograflarını görüp hikayelerini okuyunca o kadar mutlu oldum ki...sonra neden bu ülkede böyle insanlar yok dedim...varmış böylede bir forum varmış buldum...kayıtta oldum. Bu kadar.

    Senden yaşça çok büyük olmama rağmen seninle aynı hisleri paylaşıyorum. Sen açılmışsın itiraf etmişsin ben o zamanlarda inkar etmekten başka hiçbir şey yapmıyordum. Her gün hiç tekrarlamıyorsam 30 defa ben erkeğim diye tekrarlayıp duruyordum. Bi faydası oldu mu hiç...yüz binlerce kez ben erkeğim diye beynimi yıkamaya çalıştım..dayanırım sandım...40 küsür yaşında herşey patladı...şimdi çok daha içinden çıkılmaz bi durumdayım. Sen ve senin gibi genç olanlar şanslısınız. Ameliyata niye odaklandığını anlamadım. Mtf hrt trans timelines kelimelerini arat...30 yaş değil çok daha öncesinde görünüşün tam da istediğin gibi olur...iyi şanslar...üzülecek hiçbir şey yok...sevgiyle kal.