icimdekikurbaga adlı kullanıcının mesajları

    Aslında yakın çevre konusunda çok arkadaşım yok zaten onlarda belirli kişiler ve sağolsunlar onlardan yana pek sıkıntım yok. Beni boşluğa iten daha çok toplumun ön yargısı ve bakış açısı. Dışarı da gördüğüm tavır yani. Bir süre sonra çok ağır gelmeye başlayabiliyor. Galiba birazda içime kapanık bir yapım olmasından, insanların tavırları etkiliyor çok fazla. Bakışları, söylemleri ama galiba ona pek yapabileceğim bir şey yok. Biliyorum pek çok kişi var bu tavırlara maruz kalan veya daha kötüsüne sadece nasıl güçlü durabiliyorlar merak ediyorum.

    Benim bildiklerim sadece İstanbul'da galiba. Ama Lambda'yı biliyorum ben. Listag adında bir kuruluş var (Galiba o daha çok aileler için emin değilim. yanlış bilgi vermeyeyim yine de.) Heh bir de bildiğim Kaos Gl var o da Ankara'da. Ben araştırdığımda bunlara rastlamıştım daha çok ama daha bir çok dernek vardır herhalde.

    Ve bildiğim kadarıyla bu tür dernekler, lgbt bireyleri için yardım ve toplumdan dışlanmamaları için birlikte etkinlikler düzenliyorlar sanırsam. Bundan da emin değilim gerçi :/ Ama imkanınız varsa araştırarak kolayca bulabilirsiniz :)  Mert3115

    Maalesef toplumumuzda cinsiyet kalıpları çok çok fazla. Her alanda ama çocuklar üzerinde özellikle, aslında çocukların cinsiyetçilikle alakalı bir tavrı yokken onlara cinsiyetçilik yüklemeye başlıyoruz. Özellikle de aileler bunu çok fazla yapıyor ben oyuncakçıda çalıştığım için her gün maruz kalıyorum bu durumlara. Galiba bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyorsa buna kalıplaşmış aile fikirlerinden başlamalıyız. Umarım bir gün bütün cinsiyetçi tavırlar son bulur.

    Merhabalar :) Galiba bu aralar yoğun olarak kendimi tanıma sürecindeyim. Belki de yaşımdan dolayı biraz geç bu sürece girdiğimden zor ilerliyor hayat. Etrafımda eşcinsel arkadaşım yok umarım güzel arkadaşlıklar kurabilmek ve aklımdaki sorulara bir nebze de cevap alabilmek için buradayım. Herkese merhabalarr tekrardan :saint: