icimdekikurbaga adlı kullanıcının mesajları

    Bence bahsettiğimiz özgürlüğü sağlayabilmemiz için öncelikle "saygı" kavramının ne olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Şuan kullandığımız dil ve düşünce sistemi ile karşı tarafı kırmadan eleştirmek çok zor görünüyor.

    Ben sadece görebildiğim kadarıyla konuşmam gerekirse, aslında ne kadar "kırmadan yapılan eleştiri de sorun yok." desek de dediğim gibi bu sıralar kırıcı olmadan konuşamıyoruz ki daha, eleştiri yapabilelim. Ki şöyle de bir etken var bence; günümüzde ne kadar kırıcı ve karşı tarafı düşünmeden eleştiri yaparsan o kadar toplumdan artı kazanırsın kafası da yeniden "düşünmeden" eleştiri yapmamıza zemin sağlıyor. Topluma ait olmak, insan düşüncesi veya hassasiyetinden çok daha ön planda, aslında bence bu yüzdendir ki ifade özgürlüğünün yanı sıra, kişiyi dışlama ve aşağılama mantıkları da buradan çıkıyor.

    Aslında her bir sorun, diğeriyle bağlantılı, belki de hangisini çözebileceğimizi bilemediğimiz için hiçbirini çözemiyoruz, çünkü içinden hep bir başka sorunun kalıntıları çıkıyor.

    Konumuza dönecek olursam; Bence şöyle de bir şey var, aslında kimse kendi görüşünü savunmuyor. bence düşünmeyi unuttuğumuz için kendi düşüncelerimizden ziyade bize yakın olduğunu düşündüğümüz toplulukların düşüncelerine katılıyoruz ve bunu hiç bir araştırma veya deneyim göstermeden kabul ediyoruz. Bu da aslında kolay yol'culuğa alıştığımız ve araştırma yapmadan, bize uyup uymayacağını aslında düşünmeden kabul etmemizden geliyor. Ve yine bir başka sorunumuzla bağlandı :)

    Yani demem o ki, kendimize ait düşüncelerimizi "dışlanma" korkusu olduğundan söyleyemediğimiz veya belki de hiç "düşünmeyi" hatırlayamadığımız için belirli konularda, belirli fikirleri körü körüne savunuyoruz ve bu sırada insanların ifade özgürlüğü sınırlarını, köreldiğimizden aştığımızın farkına bile varamıyoruz. Ama burada da şöyle bir bencilliğimiz ortaya çıkıyor. İnsanlar bizim sınırlarımızı aştığında da, kendimiz hiç yapmıyormuş gibi, üste çıkmaya çalışıyoruz. Çünkü bize yapılınca değerli oluyoruz ancak biz birine yapınca pekte önemli olmuyor.

    Bu sebeptendir ki ilk başta "saygı" kavramından bahsediyor olmam. Bence (bir kaç kilit nokta daha var tabi ancak en önemlilerinden biri) birbirimize saygılı davranmayı öğrenmeliyiz veya hatırlamalıyız.

    Konudan saptım mı bilemiyorum ama benim nacizane yorumum bu yönde.

    Evet 2018'in sonuna geldik, umarım yeni yılınız bu yıldan veya geçtiğimiz diğer yıllardan daha güzel, daha özgür, daha eşit, daha az ayrımcılıklı, daha az kötü olaylı geçer. Umarım burada daha aktif olup daha yakın oluruz hepimiz :) Yeni yılınız kutlu olsun, dilediğiniz her dileğiniz, her istediğiniz kabul olur ve daha iyi zamanlarınız geçer umarım :)

    Ve biliyorum, biliyorsunuz ancak her konuda fikirlerimiz aynı olmasa da, ters düştüğümüz zamanlar olsa da hep birlikte güzeliz, iyiyiz ve güçlüyüz, her birimiz umarım olduğundan daha da fazla kendimizi severiz, kabul ederiz ve böylelikle içimizde, en önemli yerde daha da özgür oluruz. gk

    Bu sene, aslında ufakta olsa bir şeyler hissettiğim bir kız arkadaşım vardı ama sadece öylesine beğenme sanıyordum, daha sonra bir arkadaş ortamında bulundum ve bir kaç nedenden acaba bu duygu neyin nesi derken, bu ortam sayesinde fark ettim, sorgulamaya başladım, en sonunda bu sene hatta bir kaç ay önce kabullendim. Şimdi bir çok şey daha net :)

    Atari zamanında yoktum ama abimin oyunlarına karışırdım bende galiba tanklı oyunu hatırlıyorum, bir de nasıl anlatsam bir tane dosya baya megabaytlık içinde tonlarca oyun vardı şimdi onu hiç bir yer de bulamıyorum :D hepsi de çok güzeldi abim yüklemişti o işe gittiğinde hep girip oynardım :) İlk bilgisayarı arkadaşlarıyla toplayıp eve getirmişti, kocaman mönitörün kasası vardı ufacık ekranı :) ilk internet zamanı dediğin gibi her şey çok gizemliydi nasıl bağlanacağız, nasıl olacak falan :) Ancak şimdi her şey elimizin altında ama sadece alışkanlıktan kullanıyoruz ne bir çekiciiliği kaldı ne de bir gizemi, her şey monotonlaştı.

    Bir de şey vardı flash karakterleri falan bilir misiniz bilmiyorum ama ufak ufak animasyon kısa kısa skeç gibi abimin bilgisayarını kullanıyordum oradan biliyorum bende hatta her yılbaşında bunu söylerim ben, kaç yaşındaydım o zamanlar beynime nasıl işlemişse artık 😕😂

    (Biraz iğrençlikleri vardır izlemeden önce uyarayım 🙈😐)


    Evet başka karakterlerde vardı ama varsayılan olanı Clippy :) Bir tane köpek vardı birde kırmızı bir top vardı. Diğerlerini hatırlamıyorum bile.


    Ayrıca ios kullananlar Siriyi açıp clippy hakkında soru sorunca ilginç yanıtlar veriyor :)

    Evet hatırladım :)) ama daha çok köpeği hatırlıyorum ben hep onunla oynardım hey gidi günler, bir çocuğun isteyebileceği en güzel şeylerdi o zamanlar 😂

    Birşeyi istemek başarmanın yarısıdır derler. Umarım mutlu olursun ve tüm sorularına cevap bulursun :)

    Teşekkürler umarım, hepimiz için geçerli, ancak cevaplardan ziyade doğru soruyu doğru zamanda sormak gerekmiş galiba 😃 ilk geldiğim zamana göre daha iyiyim sorularım azaldı, geriye içsel değilde dışarı yönden kabullenme kaldı o da çevreme göre biraz zorlu geçicek gibi ama içimde kabul ettim ve sıkıntı çekmiyorum, umarım kafası karışık olan herkes kendini olduğu gibi kabul etmesi kolay olur 😃

    Ben çok bilgi sahibi değilim konuyla ama şunu söylemek gerekirse ben birileri ile bir şeyler yaşamadım beraber olmak veya sevgili olmak gibi, ama bende bu konuyla alakalı yaklaşık 1-1buçuk senedir falan düşünüyorum, bir kızdan hoşlandım ve daha sonra bulunduğum bir ortam da kendim hakkında düşünmeme sebep oldu, çok fazla şey okudum, çok fazla şey izledim ve bir şekilde anlamam gerekiyordu çünkü zor bir hale sokuyordu beni. Galiba herkesten biraz daha çabuk kabullendim gibi galiba, içimde tabi, dışarısı olarak hala net değilim. Ancak ben nacizane şunu dile getirebilirim, bence bu senin daha çok anlayabiliceğin bir şey gibi galiba. Deneyimlemekle mi düşünsel olarak mı kavrayabilirsin bilemiyorum. Ama anlamaktan ziyade eşcinsel olsan bile bunu kabullenme süreci de çok fazla uzun sürebiliyor ve bu süreç yüzünden kesin bir cevap veremiyorsun kendine.

    marvel filmleri (deadpool hariç) bana fazla iyimser geliyor. Hatta DC Comics'te keza öyle. En sevdiğim süperkahraman batman olmasına rağmen çok aşırı iyiler. Oysa Deadpool öyle mi ya :D:D


    Genelde anti-kahramanlar nedense hep daha çok ilgimi çekmiştir. Daha çok seviyorum. Darth vader'ı bile seviyorum o derece. İçimde kötülük mü var nedir :D


    8|

    Fazla iyimserden ziyade, çok çabuk unutup toparlayabiliyorlar galiba bu da iyimserlik oluyor neyse katılıyorum galiba 😅🙈 ben daha çok filmlerden ve karakterlerden bir şeyler çıkartmayı daha çok seviyorum o yüzden romantik, korku ve komedi ağırlıklı hariç her filmi izliyorum ama bende darth vader'i baya seviyorum, millet luke skywalker'ı falan sever ben vader'ı, tek olmadığıma sevindim 😂😂

    İyiyiz idare ediyoruz bir şekilde işte :) Sabah iş var ancak ben marvel filmlerine kendimi kaptırmış durumdayım, o film senin bu film benim gidiyorum ^^ siz neler yapıyorsunuz :?:^^ He valla ya harika olur böyle denk gelebilirsek gibi oluyor az, biraz değişik, hem aktiflik bence o şekilde daha bir artarda :thumbup:

    İş bulmak zaten bir hayli zor maalesef ülkemizde bir de insanlarımızın istemedikleri farklı durumlar olunca daha da güçleşiyor maalesef, insanları istedikleri ve istemedikleri kişiler olarak ayırmaları çok mantıksız, eğer imkanınız varsa bir hobinize falan yönelip o şekilde bir süre beklediğiniz zamanı pozitif değerlendirebilirsiniz, bir de lgbt kuruluşlarına gitmeyi deneseniz, belki yardımcı olabilirler.