astalavistala adlı kullanıcının mesajları

    Fizyolojik olarak bi değişken olmasına gerek yok bu tamamen senin kendini nasıl gördüğünle, ne hissettiğinle alakalı bi durum. Kafa karışıklığın var ki bunu sorguluyosun. Biraz daha kendini dinlemelisin. Herhangi bir uyarıcı madde ile değil, ayık kafa ile bunu yapmanda fayda var 🙂 işin özü şu aslında kendini bedeninde değil ruhunda ara

    Düşünmek acı veriyor artık ruhsal acıyı geçtim artık fiziksel acı veriyor beynime keskin bıçaklar saplanıyor

    Testesteron ve östrojen steroid hormonlardır ve her iki cinsiyette de (XX ve XY kromozomdan bahsediyorum ya da atanmış cinsiyetten) belirli miktarda ikisi de bulunur. Hormonal düzensizlik durumlarında kadınlarda testesteron erkeklerde de östrojen değerleri normalden yüksek çıkabilmektedir. Eksojen olarak hormon almıyorsanız ve bildiğiniz bi hormonal bozukluğunuz yoksa değerlerinizde bir değişiklik görülmeyecektir.

    Herhangi bir hormon bozukluğum yok gidip test yaptırsam bunun sonucunu referans alabilirim yani

    Çıkmaz, ben birkaç defa yaptırmıştım "zorlamayla :P" ve sağlık kurulu için falan (trans kadınım) hormonal değerlerim biyolojik cinsiyetime uygun çıktı hep.

    Peki ben bunu nasıl öğrenicem bu testin bi geçerliliği yok o zaman?

    Trans bir birey isem bu yaptığım hormon testinde çıkar mı kafam çok karışık şu sıralar gidip bi test yaptırmak istiyorum testi referans almalı mıyım ?

    (Dipnot : Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar cevaplasın)