Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, şuan da dili hazırlamaya çalışıyorum. İtü'de ingilizce eğitim almaya başladım daha A1-A2'deyim. Lojistik mesleğim var ama oralarda mühendislik, aşçılık, inşaat ustalığı gibi aklımıza gelmeyecek meslekler talep görüyor fark ettiğim kadarıyla. Ne bir tanıdığım var ne de bir akrabam. Sülalem şehir dışına çıkmaya para bulamıyor, yurtdışına taşınacak kadar hiç açılmamış bu zamana kadar. Bende kendimi yırta yırta bir şeyler yapmak için çabalıyorum.
çok istiyorsan eğer başarırsın ama işte baya baya uğraşmam lazım. Ben cabuk sıkılırım:) Evet ne yazıkki dediğin gibi daha basit işlerde alim yapıyorlar. Onun mantığı da şu mesela almanyada bi alman hasta bakicisi olmaktansa işsizlik maaşı almayı tercih ediyor çünkü o paraya o eziyeti çekmiyor. Ama bizim gibi ülkelerdeki insanlar için o parayla yaşam burdaki asgari ücretle yaşamdan daha iyi. Ayrıca gerçekçi konuşmak gerekirse eğer ailen dışarı çıkmaya para bulamıyorsa euro dolar bu haldeyken çıkman zor. Sen dilini hallet ilerle ülke biraz daha düzelir fırsat çıkar değerlendirirsin.
Daha küçük işlerle ilgili sertifika alıp gitme yoluna da bakabilirsin. Aşçılık, hasta bakıcılığı, berberlik,kuaför gibi. Ama dediğim gibi bunlarda da kolay değil bunun denkliğini aldırman lazım ve gerçekten iş bildiğine inanmaları lazım yani birazda cv de geçmişte çalıştığın yerler dolu gozukucek falan fıstık işte