Tekrar sorup bu cevap değil demekle ortaya bir hakikat çıkmıyor... İslâmiyet kimliğine bu kadar saldırgan yaklaşan birisinin eşcinsel kimliğinin kafasındaki şekli dışındaki durumlarına da aynı şekilde yaklaşacağını tahmin etmek zor değil. Burada sorulacak soru başlıkla alakalı olmalıydı. Yani iki kimliği beraber taşımakla alakalı olmalı.
İslam köleliği kaldırmak için tarih boyunca net ifade kullanagelmiş... Iman tarifinde hakiki imanın izzeti, Allahtan maada ne başkası karşısında secde edecek kadar eğilmek ne de başkasını buna mecbur etmektir. İslam imanı ifade etme şekilleri içinde en kamil olanıdır.
Eğer İslam ve eşcinsellik kimliklerini taşımakla ilgili sorunlar varsa ve uyum isteniyorsa bunun için nasıl adım atabiliriz buna bakmak lazım.
Burada pek çok üye dindar ailelerin dini eğitim almış çocukları... Eşcinselliklerini farkedince kendilerini Homofobik ifadelere hedef görmemeleri gerekir. Hayata karşı şevklerinin zedelenmemesi gerekir. Bize hiç temas etmeyen kölelik meselesi yerine daha pratik ve hayatımızda olan meseleye odaklanmalıyız.
Burada ilginç bir noktadan da bahsetmek istiyorum. Milli kimlik üzerine inceleme yapanlar bilir ki mülteciler geldikleri vatanda o vatanın yerlisini taklit eder ve daha da asli ve yerli gibi durma çalışırlar. Bu onları baskıdan kurtaracak sanırlar. Oysa başlarına gelecek yine gelir. Bu kadar balkandan kafkastan gelmiş mülteci den kurulu bir devletimiz var. Herkes tarzının mülteci olduğunu bildiği halde asli unsur gibi duruyor. Madem aynı milletsin o zaman tek millet gibi tavır al. İş harekete gelince gerçek ortaya çıkıyor.
Aynen bunun gibi cinsel kimlik üstüne inceleme yapanlar da bilir ki baskın cinsel kimliği en iyi taklit edebilmek maalesef alkışlanır. İş hayatla sınanınca tüm makyaj silinir ve geriye üzgün ve farklı kimlikler kalır.
Bu yüzden doğruluk ve samimiyet baştan itibaren esas paydamız olmalı.
Burada yazmamın sebebi iki kimliği taşıyıp uyumlu yaşayabilmek isteyenlere bir çerçeve çizme gayretimdir.