ATLAS adlı kullanıcının mesajları

    Karşınızdaki insan, sizin ona verdiğiniz değerin aynısını size vermiyor, bu da kendinizi salak hissetmenize sebep oluyorsa, insanlara hak ettiğinden fazla değer verdiğiniz için büyük bir ihtimalle gerçekten de salaksınızdır….

    Ahmaklar ve çirkinler şanslıdır, bir değeri olmayan insanlar uzun yaşarlar, iyi olanlar ise kısa zamanda ölür giderler..

    Ya bütün hayatınız yanlışsa, herşeyi yanlış yaşamış ve yaşıyorsanız.... Mutsuzluklarla falan zaman harcamayın, hayat çok kısa; her anından yararlanmaya bakın.

    Siz ne kadar güzel bir insan olursanız olun, bir it, puşt, serseri, soytarı, pezevenk daima sizden önce gelir.

    Hayatınızda nicedir arzuladığınız, hayal ettiğiniz bir şey "nihayet olurken", olmanız gereken istek ve heveste artık olmamanız insan ömrünün tuzaklı oyunlarından biridir. Bazı şeyler hem geç, hem güç olur. İnsan bazı şeyleri artık istemediği zaman elde eder.

    Uzaklık ve yokluk her dostluğa zarar verir; görmediğimiz insanlar, en sevgili dostlarımız bile olsalar yılların akışı içinde yavaş yavaş soyut kavramlara dönüşürler…

    Zamanınız kısıtlı, başka insanların gürültülerinin, kendi sesinizi engellemelerine izin vermeyin.

    Bir şey istiyorsanız onun peşinden gitmeniz ve onu almanız gerekir. Çoğu insan hiçbir yere gitmiyor ve hiçbir şey istemiyor; o yüzden de hiçbir şey elde edemiyor.

    Hayatımızın akışını baştan sona değiştirecek olan şey; bazen sadece bir bakıştan ibarettir, ya da bir dokunuştan, ya da bir kelimeden, ya da işte bir adımdan...

    Herkesi mutlu edemezsin. Herkesi memnun edemezsin. Yaptıkların, yapmak istediklerin, yapamadıkların, hayallerin…. Bunların hepsi seni ilgilendiren şeyler. İnsanlar konuşurlar. İnsanlar “hep” konuşur. Ne zaman sustular ki zaten? Gerçekten seni mutlu edeceğine inanıyorsan, siktiret elalemi, yap gitsin….

    Hayat asla sıkıcı değildir, fakat bazı insanlar sıkılmayı seçerler... Sıkıntı bir seçimdir.

    İçiniz dışınız bir olmasın, ikiyüzlü olun, uyumun anahtarı bu. Kendinizden ve yolunuzdan başka hiç bir şey düşünmeyin. Hiç bir şeyi hatırlamayın, unutun her şeyi çabuk, sakın ha dürüst olmayın, ne kendinize ne başkalarına. Ellerinizi kirletmeyin, verin ellerine paslı bir bıçak, birbirlerini kessinler, iti ite kırdırın, siz işinize bakın.

    Herkesin söylediğine inanırsanız, herkesin yaptığını yaparsanız, herkesin gittiği yoldan giderseniz, herkesten ne farkınız olur? Herkesin ak dediğine siz kara, kara dediğine siz ak deyin, herkes inansın siz inanmayın, kendi söylediğinize bile. Her şeye karşı çıkın, kimseye inanmayın, herkesin söylediğinin tam tersini söyleyin, hiç gidilmemiş yoldan gidin, bir farkınız olsun, bir iz bırakın...