Phase adlı kullanıcının mesajları

    Çok teşekkür bilgiler için. Dışa doğru açılımlarımı daha yeni yeni gerçekleştiriyorum, pek alışkan değilim. Bu yönlendirmeler gerçekten çok yararlı.


    Operasyon konusunda tabi OPERASYON olduğu için korkularım mevcut, ama operasyon istemememin asıl nedeni bu konuda halihazırdaki durumumdan memnun olmam - veyahut cinsel organı cinsi kimlik ve kişiliğimden ayrı tutmamdan kaynaklanıyor. Cinsel açıdan sahip olduğum organdan memnuniyetsizliğim yok. Hayatımdan asıl beklediğim şey insanların öncelikle bana kadın olarak davranması, ve insanlara olduğum kadın olarak görünebilmem. Hormon tedavisinin bana ekleyebileceği yararları kesinlikle istiyorum. Sadece büyük korkum, ameliyat istememem akabinde hormon tedavisine uygun görülmemem. Kendi işimde çalışıyorum ve gelir yöntemlerim mevcut, o sebeple diploma veya işe alınabilirlik konularına dair çok bir kaygım bulunmamakta.

    Merhaba. Ben 28 yaşındayım. Biseksüelim. Küçüklüğümden beri farkında olduğum feminenligim ve toplum içinde kadın olarak görülme arzuma karşın, aile ve toplum korkusundan dolayı bu konuya dair hiçbir şey yapmadım. Son yıllarda yaşadığım depresyonsal farkındalıklar dolayısıyla, daha fazla zaman kaybetmeden aksiyon almak istiyorum. Konunun gerçekliğini ve ülkemizde bu durumun nasıl ele alındığını bu son donemlerde ilk kez araştırıyorum.


    Turkiyede gerçekten bu konuda çok fazla kaynak bulunmamakta. Bulduğum tüm kaynaklar ise cinsel organ değişim ameliyatının devlet ve nüfus açısından önemine ve gerekliliğine değiniyor.


    Erkek cinsel organına sahip olan bir trans kadın olmayı kendime en çok yakıştırıyorum (bu durumumun interseks kimliğine ne kadar ait olduğuna dair bir fikrim yok, ama sosyal ve davranışsal olarak "trans" kimliğini daha kendim için konforlu buluyorum) ve benim gibi insanlara karşı cinsel hazlari olan insanlarla iletişim halinde olmayi (cekingenligimden dolayı sadece online, hepsi yurtdisindan insanlar) seviyorum. Kesinlikle hormon terapisi olmak ve zamani geldiğinde, ihtiyacını gorursem göğüs büyütme ameliyatı olmak istiyorum.


    Son okumuş olduğum bircok makale, bürokratik birçok alengirden bahsediyor. Sosyal yerindeligimi kanıtlamak her şeyden önce beni ilk korkutan şeylerden biri. Sosyal anlamda fazla içine kapanigim ve sadece kendi kendime olduğum zamanlarda makyaj yapıp istediğim gibi giyindim. Ama beni bundan çok korkutan şey, cinsel organ değişim operasyonu olmak istemememin hormon tedavisi olasılığını kapatabilmesi. Bu konuda biraz daha aydinlatilmak istiyorum, yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.


    Henuz psikiyatrist görmüyorum. Guvenilebilecek biri nasıl bulunur bilmiyorum. İstanbul'da yaşıyorum.