Evrim Ağacı'nın makalesinden bir kısım

  • "ancak bu teknikleri erkeklerin eşcinselliğini tespit etmekte kullanmamız zordur. çünkü ne yazık ki birçok eşcinsel erkek, bu konuda açık değildir ve "sırlarını" kendilerine saklarlar. bu nedenle de bilim insanları bir ailede kimin eşcinsel olup kimin olmadığını bilemez ve bilimsel bir araştırmanın önü kapanmış olur. hatta genellikle bu tür genetik araştırmalarda çok güçlü sonuçlar verebilen "ikiz deneylerini" (bir ailedeki genetik olarak birebir aynı olan ikizler üzerinde yapılan araştırmalar) yapmak çok daha da zordur; çünkü hem ikiz olan hem de eşcinsel olduğunu açıkça ifade edebilen bireyleri bulmak çok güçtür. fakat nadiren de olsa bu yapılabilmiştir ve bu araştırmalar; eşcinsellerin paylaştıkları genlerin hikayenin sadece bir kısmı olduğunu gösteriyor: aynı zamanda hormonlar, doğum sırası ve çevrenin de bir bireyin cinsel yönelimini belirlediği görülüyor."

    Bunlar doğru mu?

    Çevremiz yüzünden de olabiliyorsak kötü çevrenin sorunlu insanları mı oluyoruz?

    Ailem durumumu öğrense üzülmeleri normal mi olur?

  • Biraz basit olacak fakat bence neden olduğunun çok önemi yok. Aşk aşktır sonuçta. Sen durumdan memnunsan ailenin üzülmesi de gereksiz çünkü önemli olan senin kendini mutlu hissetmen.

    Hastalık diyorlar, günah diyorlar.

  • Bunlar henüz yetersiz çalışmalar ve net bir bilgide yok. Ben bu konu ile ilgili Ege üniversitesinde evrimsel psikoloji ve eşcinsellik seminerine katıldım orada daha çok genler ve doğal seçilim üstüne teoriler üstüne konuşuldu ama dediğim gibi net bir bilgi yok. Makalenin başında da dediği gibi hem insanlar kendilerini deşifre etmiyor ve çalışmalara katılmıyor hemde bu konu hala büyük oranda tabu olduğu için yeterli çalışma yok. Ailenin bu duruma üzülmesi normal tabi ki çünkü insan hakları denen şeyin olmadığı ülkemizde maruz kaldığımız muamele içler acısı ve tabi ki toplumsal baskıyıda unutmayalım. AMA UNUTMA NE YANLIŞIZ NE DE YALNIZ!

  • Genetik veya çevresel evrim sonucu olsa ne oluyor? Ruhumuz, değerlerimiz herkes gibi mi olmalı?

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!