LGBTİ Haber adlı kullanıcının mesajları

    Kaynak: http://lgbti.org/behzat-c-de-lezbiyen-opusme-sahnesi/

    Kaynak: http://lgbti.org/escinsellik-h…sozde-akademisyene-yanit/

    Kaynak: http://lgbti.org/ozbekistanda-escinel-cinayeti/

    Kaynak: http://lgbti.org/sadiq-khan-dan-lgbti-egitime-tam-destek/

    Vietnam Savaşı gazisi, Hava Kuvvetleri Çavuşu Leonard Matlovich, eşcinselliğini açıkça ilan ettikten sonra, hava kuvvetleri tarafından “genel” terhis ediliyor. “Ben bir eşcinselim” başlığıyla Time dergisinin kapağında üniformasıyla görünen Matlovich, ABD ordusunda eşcinsellere yönelik yasağı zorluyordu.

    1979 yılında, hava kuvvetlerine karşı bir dava kazandıktan sonra, terhisi “onurlu” olarak yükseltildi.

    22 Haziran 1988’de öldüğünde Washington DC’deki Kongre Mezarlığı’nda askeri onur töreniyle toprağa verildi.

    Mezar taşında, Eşcinsel Vietnam Gazisi, *Ordudayken iki erkeği öldürdüğüm için bana madalya verdiler; bir erkeği sevdiğim için ordudan attılar yazıyor.


    *When i was in the military they gave me a medal for killing two men and a discharge for loving one.

    Kaynak: http://lgbti.org/escinsel-cavu…vvetlerine-meydan-okuyor/

    35 yaşında bir transseksüel kadın olan Bebo Haider, Pakistan’daki transseksüel insanlar için ilk salonu açıyor. Yakın zamana kadar Pakistan’daki LGBTİ topluluğuna yönelik ayrımcılık ve önyargılar nedeniyle saçını kestirmek için bir salona gidemedi. Ülkedeki birçok güzellik salonu transseksüel kadınlara hizmet etmeyi reddediyor veya hatta girmelerine izin vermiyor.

    Kaynak: http://lgbti.org/pakistanin-tr…onelik-ilk-kuafor-salonu/

    Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, vaazlarda kadınların aşağılandığı ve eşcinselliğin günah olduğunun savunulduğu camileri kapatacağını söyledi.

    BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Amsterdam’ın ilk kadın belediye başkanı olan Halsema, yerel AT5 kanalına yaptığı açıklamada, kadın ve eşcinsel karşıtı görüşleri nedeniyle son dönemde yoğun tartışmalara neden olan camilere ilişkin rahatsızlığını dile getirdi.

    Halsema, imamların, kadınları aşağılayan, eşcinselliğin günah olduğunu savunan vaazlar verdiği camilere karşı harekete geçeceğini, bu tür olumsuz görüşlerde ısrar eden camileri ise kapatacağını vurguladı.

    Amsterdam’ın inanç ve inancı yaşama özgürlüğü prensiplerini benimsediğini belirten Halsema, şunları söyledi:

    “Ama biz köktendinciliğe hayır diyoruz. Fikirlerinizi başkalarına dayatırsanız, hukukun üstünlüğüne karşı saldırgan bir tutum takımırsanız, o hukuk devleti tarafından korunamazsınız. Amsterdam’da anti-demokratik vaazların verildiği birkaç cami var. Onları yakından izliyoruz. Buna devam ederlerse bizimle ciddi sorun yaşayacaklar.”

    Kaynak: http://lgbti.org/homofobik-ve-…ilen-camiler-kapatilacak/

    Kaynak: http://lgbti.org/escinsel-basb…emburgda-bir-araya-geldi/

    Kaynak: http://lgbti.org/turkiyedeki-l…ti-toplumuna-katkisi-yok/

    Kaynak: http://lgbti.org/izlanda-cumhu…gokkusagi-bileklik-takti/

    Kaynak: http://lgbti.org/bosna-hersek-onur-yuruyusune-hazirlaniyor/

    Rapçi Ezhel, ‘Olay’ isimli şarkıyı ve şarkı için hazırlanan video klibini yayınladı. Kısa sürede yüzbinlerce kişiye ulaşan şarkı, yakılarak katledilen trans birey Hande Kader, 10 Ekim Ankara Katliamı, Gezi Direnişi, 15 Temmuz Darbe Girişimi, gibi Türkiye gündemi konularını işliyor. Ayrıca video klipte toplumsal muhalefetin çok sayıda eylem görüntüsü de yer alıyor.

    YouTube’un trendler listesine ikinci sıradan giren Ezhel’in ‘Olay’ adlı şarkısı bir süre sonra listeden tamamen yok oldu. Söz konusu videonun YouTube tarafından kaldırıldığı iddia edilirken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi.

    Daha sonra Youtube video klibi topluluk kuralları’na dayandırarak yaş kısıtlamalı videolar kategorisine aldı.

    Kaynak: http://lgbti.org/ezhel-olay-vi…in-hande-kaderi-unutmadi/

    Kaynak: http://lgbti.org/sumerlerde-escinsellik/

    Independent Türkçe’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin Ankara’da bir LGBT derneğine 22 milyon dolar yardım ettiğini iddia etti.

    İşte Independetn Türkçe’de yer alan o haber..

    Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Özçelik-İş Sendikasının düzenlediği toplantıya katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin Ankara’da LGBT derneklerine 22 milyon dolar yardım ettiğini öne sürdü.

    Soylu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

    “Dünya’nın en önemli devletlerinden bir tanesi yani Amerika, bir taraftan PYD’ye yardım ediyordu. Ama size yardım yaptığı bir yer daha söyleyeyim mi? LGBT’ye yardım yapıyor. Ankara’daki bir LGBT derneğine Amerika Birleşik Devletleri 22 milyon dolar yardım yapıyor. Benim burada konuşmama gerek var mı? Neyle karşı karşıya kaldığımızı ve hangi cereyanla karşı karşıya kaldığımızı. Aslında temel hedefin inancı, kimliği ve bu coğrafyadaki varlığı olduğunu ifade etmem için bundan sonra kelimelerle ifade etmeme gerek var mı acaba?”

    Kaynak: http://lgbti.org/abd-lgbt-dern…yon-dolar-yardim-yapiyor/

    Kaynak: http://lgbti.org/escinsel-cift…-fotograflari-viral-oldu/

    Kaynak: http://lgbti.org/dort-engelli-…lat-edinen-escinsel-baba/

    Yeni Zelanda’da eşcinsel bir milletvekili altı haftalık oğlunu işe götürdü, fotoğrafları sosyal medyada paylaşılınca ülkede ilgi odağı oldu. Günaydın İngiltere’ye konuşan İşçi Partisi Milletvekili Tāmati Coffey, “gerçekten önemli olan Meclis’teki diğer milletvekillerinin desteğini almış olmamdı.. Son 30 yılda meydana gelen toplumsal değişimi görmek gerçekten çok güzel. Çok daha iyi bir toplumuz… Çocuklara bakmayı eleştiren birini hayal bile edemiyorum.” dedi.

    Eşcinsel evlilik ve evlat edinme, Yeni Zelanda’da 2013’ten beri yasal.

    Kaynak: http://lgbti.org/escinsel-mill…ini-parlamentoya-goturdu/

    31 yaşındaki Alice Bowerman ve 34 yaşındaki Terri-Ann Metcalfe, İngiltere Nottingham’da bulunan Marmaris adlı kebap salonunda salon personelinin tacizine uğradı.

    İki yıldır birlikte olan çift öpüştükleri için paket servis personeli tarafından “bunu görmek istemiyoruz” denilerek alay edildiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.

    Terri-Ann BBC’ye şunları söyledi: “Çok çirkin bir şey değildi, sadece normal bir öpücüktü. Şok oldum. Bir kadına ve bir erkeğe böyle tepki gösterip göstermeyeceklerini sorduğumda “ Hayır, çünkü o normal ”dediler.

    Kebap dükkanı BBC’ye yorum yapmaktan kaçındı.

    Alice Bowerman ve Terri-Ann Metcalfe’ın şikayeti üzerine Nottinghamshire Polisi soruşturma başlattı.

    Kaynak: http://lgbti.org/lezbiyen-cift…-salonunda-tacize-ugradi/

    Kaynak: http://lgbti.org/arjantinde-ki…gistiren-ilk-trans-cocuk/

    Trans model Teddy Quinlivan Chanel’in yeni yüzü oldu. Daha önce de birçok markanın kampanya yüzü olan model, Chanel Beauty ile kariyerinde büyük bir aşama kaydediyor. Moda tarihine yön veren firmalardan biri olan Chanel, Victoria’s Secret’ten sonra reklam yüzü olarak bir trans modeli seçen ikinci firma oldu.

    Fransız moda evinin anlaştığı ilk transeksüel model olan Teddy Quinlivan, kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşımla kampanyadan ve bu durumun kendisi için ne kadar özel olduğundan bahsetti.

    Daha önce Chanel’in yanı sıra Gucci, Chloé ve Louis Vuitton gibi moda devlerinin defilelerinde boy gösteren 25 yaşındaki model, trans olduğunu 2017’de açıklamıştı. Amerika Birleşik Devletleri doğumlu model, cinsel kimliğini açıklamasının ardından ‘belki bir daha Chanel için podyuma çıkamama’ endişesini yaşadığını ifade etti.

    Chanel Güzellik, transseksüel model Teddy Quinlivan‘ın şirketin yeni yüzü olarak seçildiğini açıkladı.

    Ağustos ayının ilk günlerinde Victoria’s Secret firması da model Valentina Sampaio’yu ‘melek’lerinden biri seçerek bir ilke imza atmıştı.
    Firmanın yaratıcı yönetmeni Ed Razek, 2018 yılında verdiği bir röportajda, markanın kesinlikle trans kadın bir modelle çalışmayacağını söylemesi büyük tepki yaratmıştı.

    Kaynak: http://lgbti.org/trans-model-t…-chanelin-yeni-yuzu-oldu/