Panseksüellik tanımı nedir?

  • Panseksüellik veya Omniseksüellik bir çeşit cinsel yönelimdir,

    Cinsiyet kimlikleri ne olursa olsun insanlara yönelik cinsel, romantik veya duygusal çekim hisseden bireylere panseksüel veya omniseksüel denir.

  • Bildiğim kadarıyla yazayım. Belki ben de bilmiyorumdur, düzeltirsiniz...


    Biseksüel değildir. Sıklıkla karıştırılıyor bence. Biseksüeller kadınlardan veya erkeklerden hoşlanırlar. Panseksüeller için trans erkek, trans kadın veya interseks olması fark etmez.


    Panseksüeller insanseksüeldir özetle :) Hoşlanma veya aşık olma kriterlerinin cinsiyet durumlarıyla zerre ilgisi yoktur yani.

    Panseksüeller birine ilgi duyduğunda kriterleri nedir? Belirsiz. Bazı panseksüeller sadece sarı saçlı insanlara ilgi duyar. Bazıları yumuşak bir kalbe. Bazıları zekaya.


    Panseksüellik bir yönelimdir ve bunu cinsiyet kimliği ile alakası yoktur. Her panseksüel her tanıştığı insanla beraber olmayı arzulayacak diye bir şey yoktur. Tersi durumda da geçerli. Hatta içine girersek, çoğu panseksüel fazlaca aşk takıntılıdır<3.


    Biseksüelliğin bir adım ötesidir. Biseksüel kişi hem erkek hem bayanla ilişkiye girebilmekte ama cinsel olarak arzuladığı kadın veya erkek isteği dönemseldir. Kısacası bisekseül olan kişi aynı oranda hem kadınla hemde erkekle beraber olamaz, bir taraf her zaman daha baskındır. Beraberlikten kastım aynı anda hem kadın ve erkek arzulanmaz. Panseksüel'i bu noktada ayıran özellik arzuladığı kimliğin kadın veya erkek olarak bakmamaktadır. Hoşlandığı veya arzuladığı insan ile kadın veya erkek olarak bakmadan ilişkisi olabilen kişilerdir. Burada önemli olan insanın kadın veya erkek olarak ayrılmaması, sadece onunla beraber yaşama isteğine sahip olmasıdır.

  • bu foruma girdim ki biseksüel homoseksüel falan nedir öğreneyim meğer ne çok seksüel varmış bildiğimi de unuttum. En sonunda lezbiyensi erkek olduğum ortaya çıktı.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!