Bir Trans Erkeğin Ailesine Yazdığı Mektup

  • Bir trans birey babasına yazdığı mektupla ailesine ameliyat olduğunu haber veriyor ve Twitter hesabından o mektubu paylaşıyor.


    İşte o mektup...


    Babacım günaydın, sana söylemem gereken bir şey var. Annemden daha anlayışlı olduğunu düşünerek seninle paylaşmak istedim ilk önce. Çok kızacaksınız belki de beni öldürmek isteyeceksiniz bu yüzden en başından özür dilerim.

    Benim erkek olmaya özendiğimi, bunun geçici bir heves olduğunu düşünüyorsunuz. Daha önce böyle şeylerle karşılaşmadık ve bu yüzden sizi anlıyorum ama ne yazık ki bu bir özentilik ve de geçici bir heves değil. Yıllardır geçmedi ve asla da geçmeyeceği 1980 yılında kanıtlandı.

    Anne karnında henüz 2 aylıkken beynin erkek bedenin kadın yaratılması sonucunda dünyaya kadın bedeninde bir erkek olarak geldim. Sadece ben değil, doğan her bin kişiden 6'sı bu şekilde dünyaya geliyor. Çocukluğumu ve gençliğimi biliyorsunuz. Sesiz ve mutsuz bir çocuktum. Erkeksiydim, Hiç erkek sevgilim olmadı. Hiç kız gibi olamadım. Etek giyemedim, Makyaj yapamadım. Özür dilerim ama kendimi ne kadar zorlarsam zorlayacağım erkek olan beynime karşı gelip kadın olamadım.

    Biliyorum bana en azından okula bitirmeyi beklememi, susmamı ve bu durumdan kimseye bahsetmememi istiyorsunuz. Fakat ben de bir insanım ve ait olmadığım, mutlu hissetmediğim bir bedene daha fazla katlanamıyorum.

    ve okul bitmeden diplomamda erkek olarak geçmem gerekiyor ileride iş hayatında sıkıntı yaşamamak için. Sonuç olarak ameliyat oldum. Memelerimi aldırdım. Belki de beni reddedeceksiniz ama eminim bir gün masum olduğumu ve bunun Allah'tan gelen bir şey olduğunu anlayacaksınız. Benim bu süreçte size çok ihtiyacım var. Desteğinizi hissetmeyi çok isterdim ama kahretsin ki öyle bir ülkede yaşıyoruz ki insanlar yüzünden çocuğumuzdan nefret edebiliyoruz.

    Lütfen kızmadan önce kendi içinde düşün. Sana inanıyorum beni anlayacaksın bir gün. Bir kızın olarak olmasa da ilerde bir oğlun olarak gurur duyacaksın benimle. Seni çok seviyorum, lütfen beni affedin...


    Kaynak: https://facebook.com/lgbti.org

  • Keşke trans insanlar olarak artık kendimizi anlatmak için şu yanlış bedende doğma saçmalığını bir kenara bıraksak. Her trans erkek bir erkek vücudunda doğar ve her trans kadın da bir kadın vücudunda doğar. Bedeninizin sevmediğiniz hatta nefret ettiğiniz kısımları olabilir, anlıyorum, benim de öyle. Vücudunuz hakkında değiştirmek istediğiniz şeyler olabilir, anlıyorum, benim de var. Ama yanlış bedende doğduğumuza kesinlikle inanmıyorum. Diğer trans kardeşlerim bana katılmayabilirler bu konuda ama lütfen bir düşünsünler dediğimi. Biz yanlış bedende doğmuyoruz. Toplum bizi bunu öyle görmeye zorluyor.


    Eğer bir trans erkekseniz, vücudunuz bir erkeğin vücududur çünkü siz erkeksiniz. Eğer bir trans kadınsanız da vücudunuz bir kadının vücududur çünkü siz kadınsınız. Lütfen artık bunu kabullenelim. Ben bir trans erkek olarak kesinlikle bir kadın vücudunda değilim ve asla da böyle düşünmedim. Bu benim bedenim ve her ne kadar sevmediğim kısımları olsa da asla bir başka bedende olmak istemezdim. Dünyaya yine gelsem yine trans olmayı seçerim. Çünkü biliyorum, trans olmak çok zor, hele de Türkiye’de gerçekten zor, ama yine de ben trans olmayı seviyorum ve bundan gurur duyuyorum. Trans olmaktan gurur duyuyorum. Kimse de bunu değiştiremez. Umarım bir gün böyle hissetmeyen trans kardeşlerim de benim vardığım noktaya varabilirler. Çünkü artık toplumun bizi kendimizden, kendi bedenimizden nefret ettirmesine bir dur dememiz gerekiyor.

  • Biliyor musun bence de, öyle. Ben de bir trans kadınım ama beden değiştirmeyi hiç dert edinmiyorum. Cinsiyet uyum ameliyatıyla bedenini değiştirenlere saygı duyuyorum ama bu benim için geçerli değildir. Ben bir kadınsan öyleyimdir, bunun aaksi mümkün değil. Ama toplum da bir trans erkekseniz sizi kadın olmaya, trans kadın iseniz sizi erkek olmaya zorlamaya çalışırlar. Bu hiç doğru değildir, kadınsan kadınsındır erkeksen erkek.

  • Ben de bir trans erkeğim. Yorumlardaki arkadaşlarımın demek istediğini tam anlayamadım. Ben erkek bedeninin özelliklerine sahip olmadığım için mutsuzum

  • Benim de sevdigim ve sevmedigim yönlerim var ama sevmedigim taraflar ağırlıkta ve dolayısıyla mutlu değilim. Ayrıca ameliyat olunca bambaşka bir insana dönüşmüyorsun ki, hissettiğin gibi yasayabiliyorsun.

  • Enteresan bir yorumlama olmuş açıkçası tabi herkes istediği gibi yaşayabilir ama biyolojik olarak bazı gerçeklikler vardır. Buna rağmen tabi ki kendimiz ile barışık olmalıyız yoksa hayat çekilmez oluyor.

    Bir de trans birey olmak düz bir yönelim sahibi olmak değildir. Trans erkek bir birey erkeklerle sevgili olamaz onlara ilgi duyamaz diye bir şey yok.

    " Hiçbirşey rastlantı değildir!" sm

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!