LGBT+ Bireyi Olmak Seçim mi Kader mi?

  • En sık gelen sorulardan birisi. Genelde "eşcinsellik tercih mi, değil mi?" şeklinde sorulur ama daha genel olsun istedim. Böyle bir başlık forumda olmazsa olmazdı, hem ziyaretçi de artmış olur. ^^ Herkes kendine göre, kendi fikirleriyle cevaplasın bakalım, görsünler tercih mi değil mi.


    Ben transseksüelim. Yani kız olarak doğmam gerekirken erkek olarak doğdum. İçimde bir kız var ama erkek bedenindeyim, bu durum beni çok rahatsız ediyor. İlerde cinsiyetimi değiştirmek zorundayım. Bunun için de psikolojik takip olması, en az iki yıl hormon tedavisi uygulanması, ses antrenmanları yapmam, onlarca ameliyat geçirmem, insanların dışlamasına ve bakışlarına alışmam gerekecek. Bunları da çok istediğimden değil, erkek bedeninde rahatsız hissettiğimden dolayı olmak ZORUNDAYIM. Sence, bu soruyu soran güzel kardeşim, ben bunları tercih etmiş olabilir miyim? :)

  • Panpa bence ne tam kader ne tam seçim sen doğuştan erkek bedeni içinde kadın ruhu taşıyorsun bu senin kaderin ama bedenini ruhunu göre değiştirmek seçimin senin seçimin ne olursa o senin gene kaderin olucak lan beynim yandı 😂😂😇😇lplplp

  • @MURO 8o Sonuçta ruh ve beden arasındaki uyumsuzluğu ben seçmedim, lanet olsun ki ben seçmedim. ^^

  • @MURO 8o Sonuçta ruh ve beden arasındaki uyumsuzluğu ben seçmedim, lanet olsun ki ben seçmedim. ^^

    ve bu yaradılış seni özel kıllar panpa neden lanet okuyorsun yanlışdndrmdndrmdndrm

  • @MURO Çok iyimser yaklaşıyorsun sanki ya. :) Çok teşekkür ederim güzel ve iyimser görüşün için ama sonuçta bazı zorluklar getiriyor bu beni "özel" kılan şey ve ben de apaçık bir şekilde isyan ediyorum. :saint:

  • @MURO Çok iyimser yaklaşıyorsun sanki ya. :) Çok teşekkür ederim güzel ve iyimser görüşün için ama sonuçta bazı zorluklar getiriyor bu beni "özel" kılan şey ve ben de apaçık bir şekilde isyan ediyorum. :saint:

    unutma ki panpa şuan bir yoldasın ve bedel ödüyorsun bu yolun sonu sana aydınlık olacak ödediğin bedellerin karşılığını mutlulukla alacaksın gkgkgk

  • Ödediğin bedellerin karşılığını mutlulukla alacaksın.

    Çok isterim. Bakalım hayat daha neler getirecek. :)

  • Kader dediğniz şeyin aslı astarı yok bir kere bana göre. Kader, özgüveni eksik teistlerin başarısızlıklarda, olumsuzluklarda ve yaşam içinde aklınıza gelecek daha çok olumsuz durumlarda atıf yaptıkları bir kelimeden başka birşey değildir.


    Zaten kader de gördüğüm kadarı ile İbrahimî dinlerde de çok çelişkili birtakım durumlar ortaya çıkartığı için. Bu konularda kafa patlatan adamlar bu görüşten son yüzyıldır uzaklaşmış durumdalar. Ve her ne kadar bana saçma sapan gelse de kendilerine göre birtakım mantıklı açıklamalar getirdiklerini öne sürmektedirler.


    Ancak soruyu seçim mi yoksa doğuştan gelen bir durum (az görülen durum) mu? Olduğunu varsayarak cevaplamak gerekirse zaten bunun cevabını biliyoruz hepimiz sanıyorum.


    Bence bizim burada tartışmamız gereken bu duruma anomali diyebilir miyiz? Diyemez miyiz?. Yani diğer durumdan orantısal olarak az görülen anlamında kullanılabileceği fakat bu anlamın kendi içerisinde de bizim bakış açımıza göre çelişkili durum yaratabileceği kanısındayım. Biz LGBTi bireyleri hasta olarak görmüyoruz ve doğal /doğduğu gibi, özgün hali ile kabul etmeyi tercih ediyoruz. Bu şuanki dünyanın bakış açısıdır. Dolayısı ile LGBTi bireyleri olağan halinden farklı olduğunu öne sürersek otomatik olarak şu cevabı vermemiz gerekecektir. Bu durum şuanki tıp terminolojisine göre olağan haline getirilemese dahî ileride bu yönde sağlanacak gelişimler ile bunun tersi mümkün olabilir. Şu halde baştan kabul ettiğimiz "yaygın olandan farklı" anlayışı tıbbi birtakım eksikliklerin de biyolojik olarak var olduğu göz önüne alındığında ki bunları üreme ve canlının soyunu devam ettirmesi gibi çok temel ve basit bir biyolojik gerçekten bahsediyorum, bu insanları olağan yani yaygın görülen duruma geri mi getireceğiz? Bu durumda şuanki DSÖ tabiri caiz ise zıçtı :D


    O değil. Biz hepimiz Zıçtık. :D


    Yani bu durumu alışagelmişten az görülen olarak görmemiz bizim yararımıza bir durum değil. Biz bu durumu ancak özgür irade, doğal olanı koruma gibi kısmen muhafazakar bir üslup ile ortaya koymalıyız. Yani bu durumda şimdi olmasa bile ileride seçim diye adledilebilir mi? Mümkün. Ama bunu söyledim diye bu şekilde olacağı meçhul.


    Tabi buradaki seçimden kastım hetoroseksüel cis bireyin lgbti durumlarını seçip yönelmesi değil! Lgbti bir bireyin hetoroseksüel cis hale gelebilme durumu.


    Okuduğunuz için tişikkirlir.


    edit: Yukarıda yazdığım girdide birtakım anlatım bozuklukları olduğunun ben de farkındayım. Açıkçası bu saatte düzeltesim gelmedi. Ama özünde anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. tişikkirlir.

    Winter is Coming:!:

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Arya Stark ().

  • Çok uzun stark okumadım ama mantıklıdır yazdıkların 😇😇


    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Bu konu misafirlerden gizlenmiş 2 mesaj daha içeriyor, lütfen Kayıt Olun veya okumaya devam etmek için Giriş Yapın.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!