Ünlü Lezbiyen Kadınlar, Eşcinsel Erkekler ve Biseksüeller

  • Neredeyse her kültürde ve tarihin her tarihsel döneminde bulunan bireyler, kendi cinsiyeti olan üyelerle samimi cinsel ve duygusal bağlar kurmuşlardır. Birçok eşcinsel, lezbiyen ve biseksüel bireylerin yaşadıkları toplumlara yaptıkları katkılar sıradışıydı.


    Belirgin sayıda ünlü ve seçkin biseksüel, lezbiyen ve eşcinsel erkek var; Ancak, kapsamlı bir liste derlemek imkansız gibi görünüyor.


    Kişinin cinsel yönelimi ne olursa olsun, herhangi bir kişinin cinsel aktivitesinin belgesel kanıtı nadirdir. Lezbiyenler ve gey erkeklerde, ilgili günlükler, mektuplar ve fotoğraflar genellikle kasıtlı olarak yok edilir.. Başka bir komplikasyon ise, erkek ve kadın seven kadınların, cinsel yönelimler ve uygulamalar için çağdaş terimlerden önce yaşamış olmalarıdır. Bazı durumlarda, akademisyenler mevcut kanıtları basitçe tartmalı ve eğitimli bir tahminde bulunmalıdır.


    Ekli listede yer alan ünlü ya da seçkin kişilerin aynı cinsiyetten ya da biseksüel yönelimleri ya da davranışları açıkça belgelenmiştir ya da güçlü bir durum kanıtı ile tutarlıdır.


    Liste Mark Pope, Ed.D. tarafından araştırılmış ve hazırlanmıştır.


    Listeye ulaşmak için...


    http://umsl.edu/~pope/famous.html

  • ben fatihede ataturk e de şaşirdim lakin ne kadar sağlikli yada sağliksiz veriler işiğinda yapilmiş bir liste olsada buz dağinin görünen yüzü olduğunu dudunuyorum çunku çok zor insanlarin toplum tarafindan şiddetle reddedilen cinsel tercihlerini ortaya koymak hem gizli kalmasi kişinin mahremiyetine saygi gosterilmesini beklemesi anlasilabilir bir durum

  • Bu bilgilerin kaynağı nedir ?

    eşcinsel değilse de oğlancı. Yazdığı bir aşk şiirinde bizanslı kara gözlü bir oğlandan bahsediyor. Atatürk hakkında da eşcinsel olduğuna dair bir kanıt yok.

    gkCinsiyetsiziniz

  • eşcinsel değilse de oğlancı. Yazdığı bir aşk şiirinde bizanslı kara gözlü bir oğlandan bahsediyor. Atatürk hakkında da eşcinsel olduğuna dair bir kanıt yok.

    anladım bir kaynağınız olmaksızın söylediniz. Teşekkürler.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!