Ebru'yla Evliyken Emre'ye Aşıktım

    • Resmi Gönderi

    Teoman'ın "Yavaş Yavaş" albümünde İrem Candar'la düet yaptığı "Bana Öyle Bakma" şarkısının sözlerinde "Bana öyle bakma anlayacaklar, ikimize karşı bu dünya bizi anlamayacaklar" dediğinde Ahmet ve Emre gibi birçok Lgbti bireyinin hayatını özetlemişti. İlk görüşte aşka inanır mısınız bilmem ama Ahmet ve Emre ilk görüşte birbirlerine âşık olanlardan, sosyal medya üzerinden tanıştılar ve Ahmet askere gidene kadar hiç ayrılmadılar. Eğer aşk asker de başkaysa bunun asıl sebebi Emre'nin kuşkuya yer vermeyecek derecede Ahmet'te sadık olmasıydı! Sonrasın da ne mi oldu? Askerliği bitirip işe başlayınca Ahmet evlendi hayır yanlış okumadınız! "Toplum Baskısı" yüzünden Ahmet'de evlendi.


    Tanışma hikâyenizi dinlemek isterim?


    Emre ile sosyal medya üzerinden tanıştık sohbeti çok hoşuma gitmişti belli bir süre sonra yüz yüze görüşmeye karar verdik. Bundan 7 yıl önce bir Ağustos akşamı parka görüşmeye gittim ve nasıl birisiyle karşılaşacağımı bilmediğim için çok heyecanlanmıştım. Buluşma yerine geldiğimde parkın önünde bekleyen birisini gördüm, emin olmak için aradım Emre'ymiş yanına gittim selamlaştık biraz yürüdük. İkimizde hiç konuşmuyorduk daha fazla dayanamadım sohbet açmaya başladım, konuştuk çok hoşuma gitmişti. O gece benimle evime kadar geldi ayrılınca hemen uzun bir mesaj atıp sevgilim olmasını istedim.


    Eşcinsel dünyasında aşk başkadır! İlişkinizi çevrenizde kimler biliyor ve tepkileri nasıl?


    Yaşadığımız dünyada eşcinsel ilişkileri oldukça zordur! Sevgilin olduğunu düşün her şeyi gizli yaşıyorsun, hep içinde birileri tarafından yakalanıp toplum tarafından dışlanma korkusu var. Maalesef eşcinsellerin de arasında birbirini kıskanma ve dedikodu çok olduğu için evimizin içinde sevgiliyiz, sokağa çıktığımız da ise en iyi iki arkadaşız.


    Tek eşli misiniz yoksa çok eşli mi?


    Ruhum ve bedenim yalnızca Emre'ye ait.


    Yaşadığınız şehirde eşcinsel olmak zor mu?


    Eşcinsellik teoreminin dünyada kabul edilmediğini düşünürsek insanların saygı duymasını ve rahat yaşamayı beklemek hayal olur.


    Aşk Askerde Başkadır


    Peki askerlik nasıl geçti?


    Askerlik sürecinde sadece aşkımı özledim her zaman yanımdaymış gibi hissediyordum. Askerde günlüğüm vardı her gece insanlara anlatmak istediklerimi ona yazardım tek dostum sırdaşım defterim olmuştu.


    Askerlik deyince aklınıza ilk ne geliyor?


    Eşcinsel olduğum halde heterolar gibi yaşamak zorunda kaldım.


    Evlenmeye nasıl karar verdiniz?


    Evlilik hayatımda isteyeceğim en son şeydi. Evlilik kararını kendim için değil ailem için aldım çünkü hiç bir aile çocuğuna "İbne" denilsin istemez! Nişan döneminde 2 defa nişanı bozmak istedim ailem karşı çıktı. Ebru'ya hiç hetero gibi yaklaşamadım, aramızda duygusal bir şeyler yaşanmadı ama ailemin ısrarıyla evlenmek zorunda kaldım tabii anlaşamadığımız için evliliğimiz çok uzun sürmedi.


    Evleneceğini Emre'ye nasıl açıkladın?


    Evleneceğimi söylediğimde ilk başta inanmadı aslında inanmak istemedi ciddi olduğumu anlayınca çok üzüldü ağladı bende dayanamadım sarılıp Emre'ye ağladım. (Ağlıyor)


    Evlilik süreci nasıl geçti?


    Sevgilimle yaşamayı hayal ettiğim hayatı bir başkasıyla yaşamak zorunda kaldım. Evlilik sürecinde hiç mutlu değildim! Düşünsenize her gece sevmediğiniz bir insanla aynı yatağa girip uyuyorsunuz.


    Türkiye'de evlilik eşitliği olsa Emre'yle evlenmek ister miydin?


    Hayatım boyunca isteyeceğim en güzel karar Emre ile evlenmektir. Her gece onun gözlerinin içine bakıp kokusunu içime çekerek uyuyup sabah öpücüğüyle uyanmak yanımda her daim sıcaklığını hissetmek bundan başka ne isteyebilirim.


    Emre'yle ne kadar arayla buluşuyorsun?


    En uzun ayrılığımızı ben askerdeyken yaşamıştık ama simdi okul ve iş dışındaki bütün zamanı birlikte geçiriyoruz.


    Röportaj: Murat Fırat


    Yorumda bulunmak için Facebook veya Google hesabınızla üye olabilirsiniz.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!