Feminizm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • kadının siyasal ve toplumsal haklarının eşit olmasını sanatta bilimde üretimde aynı seviyede olmasını savunan düşünce biçimi o kadar kolay olmadığı da kesin 2000 yıllarda olmamıza rağmen halen kadının ikinci planda kaldığını küçümsendiğini anlamak zor olmasa gerek

  • FEMİNİZM bende destekliyorum ama Türkiye de böyle bir şey yok feministim diye ortada gezen bir çok insan benim etrafımda da var feministliği sosyal medyada fotoğraf paylaşıp bayan kelimesini kadın olarak değiştirmek sanıyor buda beni çıldırtıyor arada bir iki tane çıkıyor gerçekten araştırıp konuşuyor feministlik hakkında bilgi sahibi istisnalar kaideyi bozmaz çoğunun hiç bir bilgisi yok


    BENCE DE KADIN VE ERKEK EŞİTTİR

  • Destekliyorum,fakat o da bazı şeyler gibi yanlış gösteriliyor.Erkeklerin ve kadınların eşit olduklarını düşünüyorum.

  • Feministim. Çok saçma sapan yerlere getirip, saçma sapan eleştirilere maruz kalıyor feminizm. Aslında amaç, fikir gayet basit: kadın ve erkek eşittir. Kadının erkekten üstünlüğünü savunan, erkekleri itici bulan, yaş ortalaması düşük olan grup yüzünden yanlış anlaşılıyor, dalgaya alınıyor sanırım feminizm.

  • Bende çok fazla bir bilgi sahibi olmasam da konuyla alakalı, tabi ki destekliyorum. Kadınların erkekler kadar haklarının göz önünde olması, kullanabilmesi ve bu şekilde yaşayabilmesi. Aynı zamanda bu erkekler içinde geçerli. Eşit bir toplum olabilirsek her konuda, bir çok olayı da halledebiliriz.

    Kadınlara, kız çocuklarına, erkeklere ve erkek çocuklarına yani büyükten küçüğe uygulanan cinsiyet rolleri en aza indirgense aslında kadın erkek eşitliğinden bahsediyor da olmayız galiba, maalesef ki her şey gibi cinsiyet rolleri de çocukluktan aşılanıyor ve eşitlik olarak bahsettiğimiz olayı cinsiyet rolleri çok fazla etkiliyor. Umarım herkes feminizmi doğru anlayıp, cinsiyet rollerine ve eşitsizliğe umursamadan bakmak yerine her konuda eşitliği savunur ve uygular olur.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!