Poppers Nedir, Ne İşe Yarar?

  • Batı´da özellikle gençlerin ve eşcinsellerin tercih ettiği, cinsel gücü artırıcı madde olarak satılan poppers, aslında tehlikeli bir uyuşturucu. Sinir sistemine ve kan tablosuna ciddi zararlar veriyor. 2003'te Tempo, Türk piyasasına poppers´ı sokan Sabri Köçek'le konuşmuştu.


    İşte Tempo'da yer alan o yazı...


    Cihangir´de Boğaz manzaralı bir teras katı... Sonbaharın hafif fırtınalı soğuk gecelerinden bir gece... Ev sahibi konuklarına ``Sürprizim var'' diyerek onları yeni bir heyecan dalgasına sürüklüyor. Önce salonun ortasına içinde sıcak su olan bir kova konuluyor. Sonra küçük bir şişenin yarısı suyun içine boşaltılıyor. Ardından etrafı keskin, amonyak kıvamında bir koku kaplıyor, sonra başlar dönüyor, hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Muhabbetler bölündükçe bölünüyor, beyin bu bilinmeyen yeni maddenin hücumuyla esir oluyor. Aradan bir zaman geçiyor, bu sefer o şişeden burunlara iğrenç kokulu maddeden çekiliyor. Sanki beyinde bir patlama yaşanıyor. Partinin konukları oldukları yerlere mıhlanıyor. Kovaya boşaltılan küçük şişenin içindeki, daha çok Amerika ve Avrupa´da yaygın olan bir madde: Poppers. Uyuşturucu kültürünün esrar ve eroinden ibaret sayıldığı Türkiye, işte bu yeni uyuşturucu maddeyle tanışıyor. Uyuşturucu bağımlıları çok duyup da ulaşamadıkları bu maddeyi de artık kolaylıkla bulabiliyorlar. Poppers sexshop´larda bile tezgâh altından satın alınabiliyor.


    Poppers (amil, bütil ya da izobütil nitrat) burundan çekilen damar genişletici, kimyasal bir madde. Amil nitrat orijinal olarak kalp sorunlarının tedavisinde kullanılıyor. Değişik adlar altında küçük şişelerde satılıyor. Ecstacy ve LSD´nin etkisini güçlendirmek, özellikle de cinsel gücü artırmak için kullanılıyor. Amerika ve Avrupa´da daha çok eşcinsel erkeklerin kullandığı söyleniyor.


    Türkiye´de satılması, ülkeye sokulması yasak. Ancak Amsterdam ya da Londra´daki büyük `rave' partilerde elden ele dolaştırılıp çekilen poppers, Türk eğlence hayatına da girmiş durumda. Hollanda, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde müzik marketlerde ve sexshop´larda satılan poppers, İstanbul´da da artık el altından satılıyor. Satış noktaları yine sexshop´lar. Cinsellikle ilgili fantastik bir madde olarak piyasaya sürülüyor. Ama aslında bir uyuşturucu türü.


    Tempo, Türk piyasasına poppers´ı sokan Sabri Köçek´i konuşturdu, inanılmaz itiraflar ortaya çıktı. İstanbul´da sexshop sahibi olan Köçek Hollanda, Almanya ve İsveç bağlantılarıyla son 10 günde 400 şişe poppers´ı kaçak yollarla İstanbul´a getirdiğini ve bunu nasıl, kimlere sattığını tüm ayrıntısıyla anlattı. Köçek´e göre poppers bir uyuşturucu madde değil. Cinsel gücü artıran bir fantezi malzemesi:


    ``Ben poppers diye bir şey bilmiyordum. Elit tabaka müşterilerim, club´lara takılanlar falan sormaya başlayınca araştırdım. İnternetten baktım. Sonra bağlantıları kurdum. Hollanda, İsveç, Almanya bağlantılı olarak 400 tane getirdim. Elimde 50 tane kaldı. Patır patır gidiyor. Elimde siparişler var. Müşterilerim club´lara, barlara takılan genç kitle, bir de paralı insanlar. İstek artırıcı bir şey. Narkotikle hiçbir alakası yok. Hiçbir şekilde uyuşturucu değil. Cinsel gücü artırıcı. İnsanlar bunun için kullanıyorlar. Artık insanlar değişik fantezi peşindeler.''


    2003 - @tempo

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!