Gaziantep Eşcinsel Şehir Rehberi

  • Türkiye'nin güney sınırında, Akdeniz'in hemen doğusunda bir lezzet başkenti, Gaziantep. Bugün iki milyonu aşan nüfusuyla ülkenin en büyük sekizinci kenti olan şehir, büyük ve gelişmiş bir sanayi şehri. 4 büyük sanayi bölgesi, serbest bölgesi, diğer şehirlerden gelenleri kıskandıran otobanlarıyla sonuna kadar batılı, yemekleri ve bugün çok azı ayakta kalan taş yapılarıyla sonuna kadar doğulu bir şehir. Hırslı ve kendine güvenen insanlarıyla yoktan var olmuş bir kent de desek yeri…


    Gaziantep'in il sınırları içerisinde kalan topraklarda tarih boyunca bir çok önemli yerleşim kurulmuş olsa da Osmanlı İmparatorluğu dönemi boyunca şehir bir hayli sessiz kalmıştır. İmparatorluğun yıkılışı sırasında kuşatmalara maruz kalan şehrin savunması tüm ülke tarafından taktirle karşılanmıştır. Bu kahramanlığın ardından el elde baş başta oturmayan şehirde bir değişim gelişim süreci yaşanmıştır. Ancak şehir bugünkü modern görüntüsüne Celal Doğan'ın büyük şehir belediye başkanı olmasıyla kavuşmuştur. O tarihe kadar küçük bir alana kısılıp kalan şehir yeni planlamalarla hızla büyümüş ve yenilenmiştir.


    Tıpkı İstanbul gibi göç ve gecekondulaşma sorunlarıyla boğuşan kentte bugün Türkiye'nin en büyük parkı, en modern hayvanat bahçesi ve doğal hayatı koruma parkı, ülkenin en büyük mozaik müzesi bulunmaktadır.


    Gaziantep şehri bilindik turizme çokta hitap etmemektedir. Bir endüstri kenti olan bu kente yapılacak seyahatler genel olarak kültür turizmi sınıfına girer. Gaziantep'te yer alan bilinen en eski açık hava heykel atölyesi olan Yesemek bitmiş ya da yarı haldeki heykelleriyle adeta masalsı bir yerdir. Bununla birlikte yine şehre bir hayli yakın olan Rumkale'de bir hayli iyi korunmuş önemli bir turistik mekandır. Şehrin tam kalbindeki Gaziantep kalesi de son yıllarda yapılan restorasyonlarla turizme kazandırılmıştır. Ve tabi ki Gaziantep deyince akla gelen bir diğer önemli turistik mekanda hiç şüphesiz Zeugma'nın eşsiz mozaiklerini barındıran mozaik müzesidir. Şehrin eski kısımlarında bulunan taş evler, bakırcılar çarşısı ve baharat çarşısı gibi mekanlarda turistler tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Bununla birlikte Gaziantep'e özgü deri yemeni (bir tür ayakkabı) ve sandaletler şok edici fiyatları ve inanılmaz tasarımlarıyla turistleri cezp etmektedir.


    Nasıl Gitmeli?


    Gaziantep'e İstanbul – Ankara ve İzmir'den ve yurtdışından bazı şehirlerden THY, Onur Air, Pegasus ve Sun Express'in uçuşlarıyla, İstanbul, Konya, Eşkişehir, Afyon, Adana gibi şehirlerden trenle ya da diğer şehirlerden otobüs seferleriyle gidebilirsiniz.


    Nerede Kalmalı?


    Şehirde 5 ve 4 yıldızlı olmak üzere bir çok otel var. Ancak kongre fuar gibi etkinliklerin yoğun olduğu zamanlarda giderseniz fiyatlar yüksek olabiliyor. Bununla birlikte Anadolu Evleri adlı bir butik otel de var.


    Nerelerde Yemeli – Nerelerde İçmeli?


    Şehirde batılı anlamda yeme içme mekanları olsa da biz diğerlerini tercih etmenizi öneririz. Sıkıcı kafe menüleri yerine harika Gaziantep ev yemekleri ya da kebaplar yiyebilir, üzerine tatlı ziyafetleri çekebilirsiniz. İmam Çağdaş şehirdeki en ünlü kebapçıların başında geliyor. Bununla beraber Ticaret Odası'nın merkez binasının en üst katında şehrin ortasından geçen muazzam parka bakan iyi bir restoran var. Zaten şehirde elinizi sallasanız bir kebap ya da tatlıcıya rastlıyorsunuz, ki hepside iyi çıkıyor. Arada oturup dinlenmek ya da bir şeyler atıştırmak için ise Locca, End Point, Kırmızı, Kafelata, Eskici Kahve Evleri (Gloria Jeans'ın Gaziantep versiyonu) veya Pegasus gibi mekanları tercih edebilirsiniz.


    Gece Oldu Ne Yapayım?

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!