Dişileştirici östrojen hormon tedavisi hakkında detaylı bilgi

  • Merhabalar, çocukluğumdan beri kendimi hep bir kız olarak hayal ettim şuan 25 yaşındayım ve 1-2 yıldır cinsiyeti mi değiştirmek üzerine baya bir ciddi olarak düşündüm ancak Türkiye'de bu konu hakkında çok detaylı bilgi bulamıyorum. Şuan artık değiştirmem ve bir yerden başlamam gerektiğini düşünüyorum, aşağıda yazacağım sorulara lütfen biliyorsanız cevap verin, şimdiden teşekkür ederim.


    1- Hangi doktor(lar) ile görüşme yapmam gerekiyor ve onlara ne anlatmam gerekiyor.


    2- Hormon tedavi, muayene ve ilaç fiyatları ne kadar ve sigorta karşılıyor mu? Asgari ücret ile çalışıyorum aynı zamanda üniversite okuyorum ve yalnız yaşıyorum.


    3- İzmir'de bu tercihimi yargılamayacak iş yerlerini nerede bulabilirim?


    4- Fiziksel değişimler ne kadar zaman içinde belirli olur?


    5- hormonal duygusal sorunlar yaşar mıyım?

  • Support

    Konuyu onayladı.
  • Sorduğunuz soruların hepsinin cevabı bu forumda mevcut. Daha önce çok ayrıntılı olarak gerek ben gerek diğer arkadaşlar süreç hakkında yazılar yazdı.


    Yani bir kadın olarak tıbbi bir rahatsızlığın varsa tabiki doktora görünüp tedavisi neyse o şekilde tedavi olman faydalı olacaktır.


    Yani bir insan maskülen veya efemine bir karakterde olabilir bunlar çok farklı şeyler. Daha önce bunları tartıştık burada. (Cinsel yönelim de farklı bir konu bu arada)


    Ama yani işte “cinsiyetimi değiştireceğim” şeklindeki bir ifade bana çok doğru gelmiyor bunu da buradan belirtmem gerek. Oldukça da ürpertici ve doğru bulmuyorum. Bir insan durduk yere cinsiyet değiştirir mi?


    Bir insanın kendi kendine öyle karar vereceği tercihlerde bulunabileceği bir konu olarak yansıtılmasını kendi adıma yanlış buluyorum.


    Siz erkekseniz tıbbi olarak biyolojik olarak problem yaşamıyorsanız? Sırf fantezi olarak cinsiyet değiştirme gibi saçma sapan düşüncelere kendinizi kaptırmayın. Bunu “kendimi hep kız olarak hayal ettim”demenizden anlayabiliyorum. Bende kendimi uzaylı olarak hayal ediyorum mesela hayaller güzeldir ama kendinizi hayallere fazla kaptırmayın.


    Çok geç olmadan bir psikiyatr ile görüşüp doktora da gerçekten hissettiklerimizi ve düşüncelerinizi anlatın buradan insanlardan fikir alıp ısmarlama bilgiler ile yalnızca kendinizi kandırır kendi hayatınızı mahvedersiniz.

    Winter is Coming:!:

  • Cinsiyet değiştireceğim ifadesi bedenim için geçerli bir cümle, benim gerçeğim ile uyumlu bir kelime değil nitekim psikolojik tavsiye değil fiziksel bedenimi değiştirme yönünde tavsiyeler istedim zaten. Cinsel yönelimin ise çok büyük oranda vücudun salgıladığı hormon türüne göre olduğunu biliyorum lütfen bana sadece sorduğum sorular hakkında yardımcı olun. Nitekim bir fantezi olarak dahi bedenimi değiştirmek istesem karar bana ait.

  • Blue arkadaşımız cinsiyet uyum süreci ile ilgili bilgi vermiş...


    Bu bağlantıdan okuyabilirsiniz... freewoman


Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!