Lütfen bana tavsiye verin! Kafam gerçekten çok karışık.

  • Merhabalar. Adım Mete ve 25 yaşındayım. Yaklaşık 2 yıldır İstanbulda yaşıyorum. Ailevi nedenlerden dolayı mecburi olarak buraya taşındık. Tarih bölümü mezunuyum ve şuan da Formasyon alıyorum.

    Ben bir eşcinsel erkeğim. Ve bunu bilen hiç kimse yok. Kimliğimden dolayı kimseyle arkadaşlık, dostluk kuramıyorum. Amacım hep yurt dışına kaçmaktı fakat başaramadım. Şimdi eğitimime uygun olarak Öğretmenlik için çabalasam da bunun doğru bir karar olup olmadığı konusunda endişeliyim! Zira ülkemiz çok homofobik ve bu ülkede yaşamak hatta böyle bir konumda çalışmak ne kadar doğru olur? Mutlu olabilir miyim? Pişman olur muyum asla emin olamıyorum.

    Bunun haricinde yapabilecek başka bir yol da bulamıyorum. Çaresizim. Ailemle yaşıyorum ve herhangi bir gelirimde yok. Onları üzmeyide hiç istemiyorum. Gelecek kaygısı, ülkenin malum durumu ve ekonomik problemler, yapmam gereken bir zorunlu askerlik süreci, insan baskısı kısaca hepsi her yönden beni sıkıştırmaya devam ediyor. Kendimi gerçekten bazen düşünmekten felç olmuş bir şekilde buluyorum. Ama asla çıkar yol bulamıyorum! Ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? En baştan itibaren hata üzerine hata mı yaptım? Nedeen böyleyim? Niçin herkes gibi yaşayamıyorum liste uzayıp gidiyor.

    Değerli tavsiyelerini bekliyorum. Sevgiler...

  • Support

    Konuyu onayladı.
  • Merhaba! Seni destekleyip yanında olacak birileri olmadan gerçekten çok zor eşcinsel olmak. Sana öneri verebilecek bir konumda değilim ve iş hayatında da bulunmadım pek. İstanbul’da yaşaman avantajlı bir durum ama. Orada lgbt oluşumları var. İnsanlarla önce internetten tanışıp sonra da görüşebilirsin. Yaptığın seçimlerden dolayı da kendini suçlamamalısın. O an en makul olan şeyi seçmişsin sonuçta. Bana da yazabilirsin.

  • Hiç canını sıkma, akışına bırak, önce kendi gelir düzeyini dengeleyebileceğin konuma getir kendini, sonra olmak istediğin gibi yaşa, evde başka dışarıda başka çok insan gördüm ve sende bunu yapabilirsin. Hiç üzülme hiç dert etme hayat tahmininde daha hızlı akıp gidiyor tasını çıkarmaya bak

  • Arkadaşlar cevaplarınızı yeni fark ettim öncelikle çok teşekkğr ediyorum. Durum nedir diye merak edenler varsa yukarıda yazdıklarım halâ aynen devam ediyor. Ama biraz akılına bıraktım artık gerçekten yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi. Ne olacaksa olsun!

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!