Ben Bir Kadınım!

  • Evet, çok kısa bir süre önce söyledim bunu anneme; "Anne, ben bir kadınım!" dedim. Şaşkın gözler ile baktı, anlamaya çalışıyordu ne olduğunu. Gözlerimden yaşlar dökülürken de çok zordu bunu anlatmak. Bu benim en büyük sırrımdı, korkarak sakladığım ve kabuslarıma giren, ama içten içe bana hayaller kurduran büyük bir sır. Anneme, bir şeylerin farkına vardığım ilk çocukluk yıllarımı anlattım. Daha okumayı falan bilmezken kendimi bir kız çocuğu bedeninde sandığımı, hep kızları kıskandığımı. Onlara hep özendiğimi ve bunu hep sakladığımı. Bunun yıllarca devam edip, sonrasında beni intihara kadar götürebilecek bir soruna dönüştüğünü. Annem düzeltebiliriz, bu hislerden kurtulabilirsin diyordu. Bilmiyordu bunun imkansız olduğunu. Ben biliyordum ama kafamı salladım. Sadece onu kırmak, üzmek istemedim. Beni psikoloğa götürdü, kendisi de konuştu ve aradan böyle böyle aylar geçti. Annem sonunda çaresiz olduğunu anlamıştı, tek yolu kabul etmekti. Ama benim içimde ki huzursuzluk, imkansızlıktan dolayı geçiş sürecine başlayamamam. Her şey o kadar zor geliyor ki, aşamıyorum bir türlü. Bir kaç insana daha açıldım, hiç biri kötü karşılamadı. Ama zamanla tükendiğimi hissediyorum, şimdi 24 yaşındayım fakat en erken belki 30 yaşında ameliyat olabileceğimi düşünüyorum. Ve bu beni delirtiyor çünkü bana kimse bir kadınmışım gibi davranmıyor. Bir an önce cinsiyetimi değiştirmek istiyorum fakat mümkün değil. Ne yapacağımı bilmez durumdayım.

  • Support

    Konuyu onayladı.
  • Kendine fazla yüklenme. Böyle zamanlarda insan kendini yorgun ve çaresiz hissedebiliyor. Bir uzmandan yardım almanız çok iyi. Bu sürecin de gerçekten zorlayıcı olduğunu neler hissettiğini tahmin edebiliyorum. Geleceğe dair belirsizlikler yaşıyorsun. Bunların üstesinden gelmek zor.


    Ama kendini asla yalnız hissetme çünkü yalnız değilsin. Senin gibi binlerce insan var bu insanlarla bu süreci atlatacaksın. Seni seven insanlar var. Konuşmak dertleşmek istersen benimle konuşabilirsin.


    Süreç ile ilgili bilgiler daha önce bu forumda defalarca yazıldı. İhtiyacın olan her bilgiyi bulabilirsin.


    Aileni de dert etme inan onlar için de kolay değil. Bu süreç boyunca kırıcı ithamlarla da karşılaşacaksın aldırış etme. Ailene yüz çevirme. Eğitim durumunu bilmiyorum ama eğitimine özen göster. Mesleğin ve işin olması çok önemli.


    Kendini yalnız hissetme sakın.

  • Mesleğim var ve iyi bir meslek. Yazılım Geliştiriciyim, mühendisliği de bitireceğim 3 sene sonra. Şuan hem çalışıp hem de okuyorum. Ama evet bazen çok yalnız hissediyorum kendimi. Benim gibi olan iyi insanlarla tanışmak istiyorum fakat güvenemiyorum belli topluluklara. Sence ne yapmalıyım böyle insanlar ile tanışmak için?

  • Senden yaşça çok büyük olmama rağmen seninle aynı hisleri paylaşıyorum. Sen açılmışsın itiraf etmişsin ben o zamanlarda inkar etmekten başka hiçbir şey yapmıyordum. Her gün hiç tekrarlamıyorsam 30 defa ben erkeğim diye tekrarlayıp duruyordum. Bi faydası oldu mu hiç...yüz binlerce kez ben erkeğim diye beynimi yıkamaya çalıştım..dayanırım sandım...40 küsür yaşında herşey patladı...şimdi çok daha içinden çıkılmaz bi durumdayım. Sen ve senin gibi genç olanlar şanslısınız. Ameliyata niye odaklandığını anlamadım. Mtf hrt trans timelines kelimelerini arat...30 yaş değil çok daha öncesinde görünüşün tam da istediğin gibi olur...iyi şanslar...üzülecek hiçbir şey yok...sevgiyle kal.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!