Rızam dışında videom çekildi

  • Biz 3 arkadaş içmeye gittik 3 erkek, Ben yarı baygınım o ara işte bir tanesi gelmiş beni dudaktan öpmüş ama diğeri de video çekmiş o sıra ki rızam yok kesinlikle çocuğu ittiremedim. Öpen kişinin telefonuna çekmiş. Neden böyle bir şey yaptın diye sorunca pi..liğine yaptım gibi lakayit bir söylemde bulundu utanmadan. Sil dedim videoyu öpen kişiye. Silmiyorum anı dedi. Ne gibi bir amacın var rızam dışında videomu elinde tutuyorsun dedim. Sonra diretince sildim dedi ama kesinlikle silmediğine eminim. Maalesef polise gidemem ailem öğrenir. Bir nevi tacize uruyorum burada. Dediğim gibi öpen arkadaş erkek. Mesele erkek olması değil lgbt bireylere saygım var ama bunu videoya çekmeleri ve sil dememe rağmen silmemesi problem. Başıma ne gibi şeyler gelebilir sizlere sormak istedim? Birsuru ifsa sayfası var malum

  • Yakın bir arkadaşınsa dediği gibi şaka maksatlı yapmıştır (tuhaf bir şaka gerçi) Yani bilemiyorum tabii kendinde olmadığın sırada çekilen bir öpüşme (değil aslında karşılık vermiyorsun sonuçta) videosuyla ne yapabilir.

    • Resmi Gönderi

    Böyle durumlarda kesinlikle videonuzu çektirmeye izin vermemeniz en doğru olan şey, videoyu silse dahi daha sonra data recovery "veri kurtarma" uygulamalarıyla o videoyu geri getirebilir.


    Bir sorunla karşılaşmanız durumunda yapacağınız en doğru şey savcılığa suç duyurusunda bulunmanız olur.

  • Kamusal olmayan alanda kişinin fotoğraf ve videosunun izinsiz olarak çekilmesi suç mudur ?

    Kişinin özel alanında izinsiz bir şekilde fotoğrafının çekilmesi özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna sebebiyet verir.

    TCK ‘da özel hayatın gizliliğini ihlal suçu 134. maddede düzenlenmiştir.

    Madde 134- (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır.

    Kaynak


    Ki bir sosyal medya platformlarında yada websitelerin bir kişinin gerek fotoğraf gerek video şekilde görsel paylaşılacağında bile bu paylaşımlar KVKK kapsamında paylaşılır bu kapsamda olmayan bu tür vb. çekim veya paylaşımların ağır cezaları mevcut.

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!