Bu biseksüel olduğumun göstergesi midir?

  • Arkadaşlar merhaba öncelikle kendimi tanıtayım 22 yaşındayım.19 yaşımdan beri cinsel yönelimim ile ilgili sorunlar yaşamaktayım.

    Aslında problemim şu biseksüel olabileceğim hakkında şüphelerim var ama bu durumu 19 yaşında farkına varmak biraz geç gibi geliyor.

    Ve çevremde benim gibi insanlar mevcut değil herkes özenti vs.diyor.

    Durumuma çözüm bulmak için sizden yardım istemekteyim.

    Kendimi bildim bileli erkeklere aşık oluyorum ama hiç sevgilim olmadı.

    Lise dönemimde bu güzel kızlar hep ilgimi çekerdi bakardım ama bu durum öyle güzellik açısında değildi genelde kızlar bir kıza dış görünüşüne bakarak ne kadar güzel kız keşke bende öyle olsam diye bakar genelde ben sadece bakardım güzelliğinden etkilenip

    zaten lisede iken ne erkek ne kıza keşke sevgili olsam diye bir düşüncem olmadı sevdiğim bir çocuk vardı uzaktan ona platonik aşıktım.

    Lise 3 de iken eve gelen en yakın kız arkadaşım böyle sevgilisiyle öpüşme olayını anlatırken kızdan mı etkilendim ne oldu o sırada bilmiyorum iç güdüsel öpmek istediğimi hatırlıyorum tabi bunun üstünde pek durmadım.

    Sonra liseden mezun olur olmaz çalışmaya başlamak zorunda kaldım belli bir süre işyerinde bir kız vardı benden hoşlanıyordu biliyorum beni kahve felan içmeye davet etti onun bana olan ilgisi çok hoşuma gidiyordu.

    Sonra 20 yaşında üniversiteye başladım üniversitede bir kız var yakın arkadaşım ona karşı hala daha farklı hislerim var

    böyle onu kimseyle paylaşamıyorum sevgilisi olsa kıskanıyorum çok değer veriyorum. Duygusal bir bağlılığım var bu hislerin sebebini bilmiyorum. Ona bu durumu anlattım hislerinden emin misin diye sordu bana emin değilim dedim ondan uzaklaşmayı seçtim şuan arkadaşlığımız bitti ama sınıfta bir çocukla sevgili olmuş aklım hala onda oda biseksüel bu arada bana açılmıştı başta onu hala aklımdan çıkaramıyorum ve kimseyle paylaşamıyorum. Arkadaşlarıyla arasını bozmak içinde baya uğraştım neden bunu yaptığımı da bilmiyorum gerçi durumum beni anlayacağınızı umarak yardımlarınızı bekliyorum çünkü kafam o kadar bulanık ki. Bu yaşadığım hislerin sebebi ne olabilir.

    Sizce o arkadaşımın biseksüel olması ilgimi çektiği için mi hoşlandığımı sanıyorum yoksa gerçekten özentilik mi kendimden emin değilim

  • Support

    Konunun başlığını değiştirdi. Eski Başlık: “BU BİSEKSÜEL OLDUĞUMUN GÖSTERGESİ MİDİR?.” Yeni Başlık: “Bu biseksüel olduğumun göstergesi midir?.”
  • Yönelimini geç fark etmek onu daha az gerçek kılmaz öncelikle bunu aklından çıkarmalısın. Çevremizde doğru düzgün örnek olmadığı için hemcinsimize olan ilgimizi sadece arkadaşlığa yormamız gerektiği öğretildiği için geç fark etmek çok doğal. İnsanlar evlendikten sonra 50-60 yaşında bile fark ediyor. Anlattıklarından anladığım kadarıyla evet, biseksüelsin. Çünkü hem romantik hem cinsel anlamda erkekler kadar kadınlara da ilgi duyuyorsun. Bir cinsiyete diğerinden daha fazla ilgi duyman seni daha az biseksüel yapmaz. Biseksüellik %50 kadın %50 erkek sevmek değildir bu ağırlıklar kişiden kişiye değişebilir. Ayrıca kendini belli bir kalıp içerisine koymak zorunda da hissetme. Belki biseksüelsin belki de değil. Bu terimler kafanı çok kurcalamasın sadece karşıdaki insana karşı olan hislerinde net olmaya çalış yeter :)

  • cevabınız için çok teşekkür ederim.Kendimi bir kalıba yerleştirmek değilde ona göre hayatımı yönlendirip ilişkilerimde net olmak istiyorum.Çünkü bazı kızlar geliyor duygularımdan emin olamadığım kendimden şüphe ettiğim için konuşup iletişimde kuramıyorum.Benim problemim birazda yetiştirilme tarzımdan kaynakl bir kıza hissettiklerimi aileme anlatsam arkadaşın o senin değer vermek deniliyor ama bir erkeğe hissettiğim geçmişteki duyguların benzeri olunca şüphe ediyorum

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!