Öğrenci yurdunda kalan / kalmış arkadaşlar var mı?

  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Bu yıl YKS'ye gireceğim. Ama büyük olasılıkla farklı bir şehirde yurtta kalmam gerekecek. Bu konuda biraz önerilere ihtiyacım var.


    Ailem kesinlikle cinsel yönelimimi bilmiyor. Aslında çok yakın bir arkadaşım hariç bilen kimse yok diyebilirim.

    Yurtta kalmam gerecek. Bu benim için pek sorun değil gibi. Ama yurtta aynı odayı belki de birkaç kişi ile paylaşmam gerekecek. Biraz maskülen bir mizacım var. Biraz da çekinmiyor değilim. Okulda biraz daha sosyal olabilmeyi, açık kimliğim ile bende varım demeyi çok isterdim. Ama benim için imkansız gibi bir şey sanırım. Böyle bir şeyin ortaya çıkması yurttan atılmak için bir sebep midir bunu da çok merak ediyorum.


    Daha önce yurtta kalmış veya kalacak olan arkadaşlar varsa bana önerileriniz nelerdir? Okulda ne gibi zorluklar yaşadınız? Bazı üniversitelerde LGBTİ klüpleri var. Böyle öğrenci kulüplerine katılsam. Yurt ile problem yaşar mıyım? Aileme haber verilir mi?


    Neyse kafanızı şişirdim sanırım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

  • ben de lise sondayim ve su anda yurtta kalıyorum (korona dönemi öncesi :/ ) bizim okul biraz sıkıdır ; iş pedagoga kadar gider diye tehdit ediyordu müdürümüz. kızların yan yana uzanmasini bile hocalar şikayet ediyordu hatta bi keresinde korku filmi izlemiştim korktuğum için arkadaşımla beraber uyumustuk bu yuzden ertesi günü az daha disiplin cezasi yiyodum ama müdürle aram iyi olduğu için olay buyumedi .(zaten cinsel yönelimimi yakin arkadasim disinda kimse bilmiyor ortada yanlış anlaşılacak bi durumda yasanmadi) bizim okula özel bi durumdur umarim .açıkçası bizim okul zaten basli basina bi problem. üniversite yurtlarının bu denli sıkı olduğunu sanmıyorum umarimda öyle değildir :d bana sorarsan ortama alismadan ve gozlem yapmadan yonelimini kimseye söyleme biliyosunki homofobik bi ulkedeyiz ve hiç hoş olmayan şeyler yasayabilirsin .umarim dilediğin gibi şeylerle karsilasirsin iyi dileklerimle..

  • Hayır erkek değilim. Açıkçası üniversitede kendim gibi olan insanları tanımayı ve rol yapmadan kendim olmayı çok isterim. Ama eğer yurtlar dediğiniz gibiyse büyük problem. Sadece ailemin öğrenmesinden ziyade yurttan atılmak demek belki öğrenime devam edememek demek.


    Yan yana film izleyen hemcinslere bile kafayı takıyorlarsa bu toplumun kafası cinsellikten başka bir şey düşünemiyor demektir. Hoş "evde abinizin yanında tayt giymeyin" diye fetva verenlerin ülkesinde çok şaşırılacak bir durum değil. Saplantılı bir şekilde beyinlerinde kurgusal fantezi üreten bir kesim insan var. Ne tesadüftür ki bunların büyük çoğunluğu muhafazakar kesimden çıkıyor. Bastırılmış duyguların nasıl saplantılı bir sapkınlığa dönüştüğünün en bariz örneğidir bu.


    Yani etik yönü tartışılır. Hetoroseksüel bir kadın belki eşcinsel bir hemcinsi ile aynı odayı paylaşmak istemeyebilir. Buna saygı duyarım. Ama LGBTİ bireylere de yurtta barınma hakkının tanınması bir haktır. Keyfi bir uygulama olamaz. Hiç kimse başkalarının normlarına göre yaşamak zorunda bırakılmamalı.

  • erkek olmadığını başka yazılarıni görünce anladım kb toplumumuzda genellikle muzaffer ismi erkeklerde kullanıldığı için ona göre yorumladım. evet zaten biri namus bekciligi yapıyorsa asıl o namussuz oluyo .


    bu arada hetero kadin demisken bildiğim kadarıyla kimse yüzde yüz hetero ya da homo değildir ve evrimsel olarak kadınlar biseksueldir tabi erkekler cinsel zevklerinden mahrum kalacak ve insan nesli tukenmesin diye heteroluk bir norm, homoluk bir tabu haline gelmis.ve zamanla kadınlar cinsel yönelimlerini kesfedemez hale gelmiş. gerçi son yüzyıldaki bazı araştırmalara göre dünyadaki erkeklerin yüzde 46si homo çıkmış tabi bunlar sadece araştırma ve varsayım . bunlari bilmeyen arkadaslarin bilmesi ,kendini sonra da lgbti benimsemesi icin yazmak istedim . bu arada yazım hatalarım için üzgünüm sevgili okurlar tyt türkçe çalışmam gerek :dd

Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!