Okuyalım

Sosyal medya denilince akıla gelen nelerdir acaba insanlarda? Bunları düşünüyorum bazen. Elimizin altında sonsuz bilgi kaynağı gibi bir alan. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna ulaşabildiğimiz platformlar. Ekranı açıp da konuşabildiğimiz, tanışabildiğimiz kişiler...

Peki ya biz bunları ne derece kullanıyoruz? Genel olarak ele almayacağım LGBT+ bireylerine yönelik olacak yorumlamam. İnsanları takip ediyorum, konuşmalarına, arayışlarına bakıyorum inanılmaz derecede içi boş birçok kişinin. Ne yönelimlerini biliyorlar, ne kimliklerini. Ne doğru düzgün konuşmayı beceriyorlar ne de kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Şahsen iki üniversite okumuş biri olarak gördüklerimden yola çıkarak ne adamlık ne bilgi ne kültür okulla olacak şey değil. Eğitim önce evde ailede başlar evet sonra okulda devam eder ama bu ikisi bile olmadığında kişi kendini eğitebilir. Çok güzel bir şekilde geliştirebilir. Buna en yakın örneği annemden verebilirim. İlkokuldan sonra okumak istememiş, kardeşleri biri lise biri üniversite okumuş. Ama hiçbirinden kültürsüz, bilgisiz değil. Eskiden kitapları okur bilgilenirdi. Benim okul kitaplarımı, tarih, roman vs... Şimdilerde bilgisayarı ve telefonunda durmadan makaleler okuyor, yazıları araştırmacıları takip ediyor, bilgilendirici videolar izliyor. Bunu yapan kadın 65 yaşında ve halen bilgiye aç :)

Yani demem o ki yok biz okumadık da şöyle oldu falan bunların hepsi bahanedir. İnsan kendini geliştirmeli, seviyesini yükseltmeli bu şekilde toplumun da seviyesi yükselecektir. Birçok kişi Lgbt+ bireyi olmayı içi boş seksomanyaklık görüyor. Ya da farklı arayışlar, psikolojik bozukluklar. Her insanın ya aktif ya pasif olacağını sanmak, hatta bunları yönelim sanmak, cinsel kimliğini yönelim sanmak. Bunlar sizleri gerçek anlamda sıkıntılara sokar siz farketmeseniz bile.

Onlarca dernek, grup, kuruluş ve mekan var. Her yıl tonla etkinlik, faaliyetler yapılıyor. Lgbt bireylerine sosyal ortamlar yaratılıyor, danışmanlık veriliyor, psikolojik, manevi destek sağlanıyor. Peki bundan kaç kişinin haberi var. instagram ya da her hangi bir platformda içi boş gönderileri ya da yalnızca gözlerine hitap eden erkek/kadın çift vs romantik, erotik gönderileri beğenmekten başka neler yapılıyor? Bir şeyleri araştırmaya çalışan, sosyalleşen, kendini geliştirme iyileştirme çabasında olan kişilerin sayısı sabit kalıyor kayda değer bir artış olmuyor. İnternet gibi bir nimet varken elimizin altında bizler onu yalnızca sevgili ya da formalite evlilik aramak için kullanıyoruz.

Evet en çok dikkatimi çeken konu da bu evlilik olayı. Bu forumu ilk bulduğumda sevinmiştim. Birçok kişi ile tanışıp, yeni bilgiler edinip sosyalleşecektim falan. Ama %80 i nasıl evlenirim benle evlenen yok mu modunda? Daha 20 li yaşlarda gençler ailesinden bir şeylerden sıyrılmak için kendini bu saçmalığa atmaya çalışıyor. Bu ülkede tek başına ayakta kalan milyonlarca insan var. Sizleri bu aile baskısı, toplum baskısı neden bu kadar korkutmakta? Hiç tanımadığınız insanlarla göstermelik olarak bir yaşam kurabileceğinizi ve böyle mutlu olacağınızı sanıyorsunuz? Kanunen evlenip bu kutsal kuruma ihanet etmeyi planlıyorsunuz. Aileniz eşiniz dostunuza evli çift olacak onlar gidince kendi yaşamınıza mı bakacaksınız? Cinselliği bir yana koyarsak her insan duygusal açlık hisseder, yalnız olmak istemez. Siz bir çekim hissetmediğiniz yabancı sayılacak biriyle bunu nasıl gidereceksiniz? Elbet sevgili isteyeceksiniz? Evliliğin imza kısmının kağıt üstünde olanın bir formalite olduğunun asıl kutsallığın verilen söz ve törenin olduğunu hiç bilmiyor musunuz? Elbet sevecek sizi seven biri çıkacaktır ve onunla dışarıya kapalı ama içeride mutlu bir hayat kurabilirsiniz. Topluma biz eşcinseliz diye bağırmanız gerekmez. Ben bunu başaran birçok insan tanıyorum. Yeter ki birşeyler istensin imkansız diye bir şey yoktur.

Konuyu biraz dağıttım sanırım? Bilgi ve internet ile ilgili demek istediğim birkaç şey daha vardı ama hem uzun yazı okutup kimseyi sıkmak istemiyorum hem de kafamı toparlayamıyorum. Blogların güzelliği istediğin zaman yeni bir sayfa açabilmen :) Bu yazıyı okursanız eğer beğenir ve size birşeyler anlatabilmişsem eğer devamını da getireceğim. Umarım çok sert yazmamış, kimseyi kırmamışımdır :)


Şimdilik esenlikler. Unutmayın ne yanlış ne de yalnızız !

Yorumlar 10

  • Ülkemizde eğitim düzeyi düşüklüğü ve kültür düzeyi düşüklüğü o kadar büyük ki, asgari ücret ile geçinip cebinde 10 bin TL lik telefon taşıyan mı ararsın, yoksa eline geçen 3 bin TL ile sıfır araba alıp aç gezen mi ararsın. Yani daha bir çok şekilde sıralanabilir cahillik seviyemiz. Egolu insanlar haline geldik artık çekilen fotoğrafın paylaşıldıktan sonra ne kadar beğeni alıcağını kurt gibi bekleyenlerimiz var ben buna yoksunluk diyorum. Yalnızlıktan sevgi yoksunluğundan özgüven eksikliğinden kaynaklanan cahilce yapılan hareketler. Üzgünüm toplum baskısı yüzünden bir çok lgbti kişiler psikoloğa bile gitmeye çekiniyor çünkü ya sapkınlık ya delilik gözüyle bakılıyor. Açıklamaya korkuluyor etrafındaki insanların saçma yorumlarına Maruz kalıcak diye. Açıkçası ben İnterneti faal olarak yapıcı işlerde kullandığımı düşünüyorum. Buraya kayıt olmamın sebebi ise içimde yaşadıklarımı birileri ile paylaşmak beklentiye gitmeden ve birşeyleri aramadan.

    Muhteşem 2
    • Aynen işte bahsettiklerim de bunlar. Psikolojik sorunu olsa bile çoğunluk bunu anlamak itiraf etmek istemiyor. Sağda solda cinsel tatmin yolları aramaktansa önce iç dünyalarını düzeltip ruhlarını tatmin etseler ondan sonra sağlıklı bireyler olup sağlıklı ilişkiler kurabilirler

      Muhteşem 1
    • Kırsal kesimdeki bayanları cinsel konularda aydınlatmak için bazı

      girişimleri okuyorum. ne yazık ki, orgazmın ne olduğunu bilmeyen

      kadınlar varmış. öyleyse onu yaşamamışlar, yazık.

  • Güzel açıklamışsın. Maalesef burayı ilk bulduğumda ben baya sevinmiştim ama sonra bu bahsettiğin sebepler yüzünden paylaşım yapmayı bıraktım. Okunmuyor tepki gelmiyor ya da başka niyetle iletişimler kuruluyor. Saçmasapan tartışmalar oluyor. Ne biliyim, ben de lgbti+ olarak daha nesnel ve dayanışma içerikli bi yaklaşım istiyor ve ümit ediyorum.

    Muhteşem 2
    • Sanırım kayda değer kişiler mevcut ama bu diğer rahatsız olduğumuz kişi ve zihniyetler yüzünden ya girmeyi bırakmış insanlar ya da bir şey yazası gelmiyor. Site yönetimi haberler, makalelerle canlandırmaya başladı aslında. Umarım daha güzel bir yere dönüşür burası

      Muhteşem 2
  • Açıkça söylemek gerekirse kırmak veya yanlış ifade değil de aslında bir çok insanın düşünüp ama anlatması uzun ve zor gelip uğraşmak istemeyeceği şeylerin aktarımını yapmışsın. Tebrik ederim bu kadar anlaşılır bir yazı paylaştığın için. 😊

    Muhteşem 2
    • Teşekkür ederim yorumun için. Uzun süredir aklımda idi en sonunda yazmaya başladım. Birkaç konu daha var bakalım forumda pek yazıların okunduğunu sanmıyorum ama imkan oldukça yazacağım bir kişiye bile bir şeyler katabilmek güzeldir

    • Rica ederim. Kitap okuma alışkanlığından olsa gerek uzun yazıları daha bir okuyasım geliyor. Doğru ve içten anlatım çok güzel bir şey. Devamını beklerim.

      Muhteşem 1
    • İl merkezli bir gazeteye yorum yazarken, cahil kavramı kafama takıldı.

      ülkemizde tahsil seviyesi düşük insanlara cahil deniyor. bence yeniliklere

      kapalı insanlara cahil denmeli, çünkü okumuş cahiller var.

      bir görüşü okuyunca ona inanmak zorunda değiliz. ama yine de farklı

      görüşleri bilmeliyiz, çünkü bazıları işimize yarıyor. sadece onlardan

      haberdar olmak yetiyor.

    • Şeytan kafamı karıştırdı ve aklıma bir soru getirdi: Ters ilişki (anal) olmadan

      tutkulu aşk olur mu?