Hiro Nakamura adlı kullanıcının mesajları

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    • Başvuru formu doldurulurken sıkça yapılan hatalar:
    1. Doğum yeri pasaportta yazıldığı gibi olmalıdır. Pasaportta ‘’Şişli’’ yazıyorsa sadece ‘’Şişli’’ yazınız. ‘’Istanbul/Şişli’’ veya ‘’Istanbul’’ yazmanız hatalı olacaktır.
    2. Pasaport numarası Türk pasaportlarında ‘’U 0123456’’ şeklinde harf ve rakamların arasında boşluk verilerek yazılmıştır. Ancak siz formu doldururken lütfen bu boşluğu bırakmadan ‘’U0123456’’ olarak yazınız. Boşluk verilen numaralar hatalı olacaktır.
    3. Form doldurulurken zorunlu doldurulması gereken kısımlar kırmızı ile işaretlenmektedir. Email adresi yazılan bölüm her ne kadar kırmızı ile işaretlenmemiş olsa da email adresi yazılması zorunludur.

      Not: Başvuru formunda yapılan tek bir hata formu en baştan tekrar doldurmanızı gerektirir. Bunun sebebi girmiş olduğunuz bilgilerin barkoda yansımış olmasıdır. Bilgi hatalıysa barkod da hatalıdır.

    Vize Başvuru MerkeziVize Başvuru Merkezi nedir ?

    Vize Başvuru Merkezleri, tüm geçici oturma izni vizesi başvuruları (ziyaretçi vizeleri, eğitim ve iş izinleri) ve seyahat belgesi başvuruları için gerekli belgelerinin Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik bürolarına teslim edilmesi konusunda başvuru sahiplerine hizmet sunmak amacıyla kurulmuştur.


    Vize Başvuru Merkezi


    Vize Başvuru Merkezi nedir ?

    Vize Başvuru Merkezleri, tüm geçici oturma izni vizesi başvuruları (ziyaretçi vizeleri, eğitim ve iş izinleri) ve seyahat belgesi başvuruları için gerekli belgelerinin Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik bürolarına teslim edilmesi konusunda başvuru sahiplerine hizmet sunmak amacıyla kurulmuştur.


    Türkiye'deki Vize Başvuru Merkezi ortağı kimdir?

    VFS Global, Ankara ve İstanbul'da Vize Başvuru Merkezlerini kurmak amacıyla Kanada Vatandaşlık ve Göç Bakanlığı tarafından yetkilendirilen özel bir şirkettir.


    Başvuru Süreci


    Vize başvurumu nereye yapacağım?

    Başvurunuzu Ankara ve İstanbul’daki Vize Başvuru Merkezlerine yapabilirsiniz. Ayrica Ankara’da bulunan Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosuvize bölümüne dogrudan basvurabilir ya da basvuru icin Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu’nun Online Başvuru sistemini kullanabilirsiniz.


    Başka bir kişi adıma başvuru yapabilir mi?

    Adınıza başvuru yapmak üzere bir temsilci atayabilirsiniz. Bunun için lütfen Temsilci kullanma [IMM 5476] formunu kullanınız. Vfs onay formu


    Vize başvurum için biyometrik bilgilerimi sunmalıyım?

    31 Temmuz 2018'den itibaren geçerli olmak üzere, Avrupa, Ortadoğu veya Afrika ülkelerinden birinin vatandaşıysanız veya biyometrik bilgilerin gerekli kılındığı bir ülkenin vatandaşıysanız, ziyaretçi vizesi, eğitim veya çalışma izni veya kalıcı oturma iznine başvururken Vize Başvuru Merkezinde parmak izlerinizi ve fotoğraflarınızı (biyometrik bilgi) vermeniz gerekebilir. Detaylı bilgi için Canada.gc.ca/biometrics sayfasını ziyaret ediniz.


    Kanada Vize Başvuru Merkezinde biyometrik bilgilerin sunulması için randevu gerekiyor mu?

    Size en yakın Vize Başvuru Merkezinde, VAC internet sitesi üzerinden veya +90 212 373 58 07 telefon numarasından çağrı merkezimizi arayarak randevu almanızı tavsiye ediyoruz. Öncelik sırası randevu almış alan başvuru sahiplerine verilmektedir. Vize Başvuru Merkezi ziyaretiniz için alacağınız randevu işlemlerin hızlı yapılmasını garanti ederek rahatsızlığa yol açan uzun bekleme sürelerini ortadan kaldırmaktadır. Randevu hakkında detaylı bilgi almak için, buraya tıklayınız.


    Her başvurumda parmak izi ve fotoğrafımı vermek için şahsen gitmem gerekiyor mu?

    Geçici oturma vizesi, eğitim ve/veya çalışma izni başvurusunda bulunuyorsanız, biyometrik bilgilerinizi sadece her 10 yılda bir vermeniz gerekiyor. Kalıcı oturma iznine başvuruyorsanız, her başvurunuzda biyometrik bilgilerinizi vermeniz gerekiyor.


    Biyometrik bilgilerimi kaydettirdiğimde, parmak izlerim veritabanında ne kadar süre saklanacak?

    31 Temmuz 2018 itibariyle biyometrik bilgiler 10 yıl saklanacaktır. Başvuru sahibinin geçmişte biyometrik bilgilerini vermiş olması halinde, bilgilerin kaydedildiği tarihten sonraki on yıl geçerli olacaktır. Vize veya iznin geçerlilik süresi, biyometrik bilgilerin geçerlilik süresini aşamaz. Kalıcı oturma iznine başvuranların ise her başvuruda biyometrik bilgilerini vermeleri gerecektir.

    Bu 10 yıllı süre içinde Kanada vatandaşlığına kabul edilmeniz halinde parmak izleriniz kalıcı olarak silinecektir.


    Başvurumu yaptıktan sonraki süreçler nelerdir?

    Vize Başvuru Merkezinde başvurunuzu yaptıktan sonra, VAC çalışanları, başvurunuzda IRCC şartlarına göre eksiklik olup olmadığını kontrol edecek ve sonraki iş gününde başvurunuzu Kanada Vize Ofisine iletecektir. Vize Ofisi başvurunuzu değerlendirdikten sonra, bir karara varacak ve pasaportunuza bir vize pulu yapıştıracak veya vizenin neden reddedildiğini açıklayan bir mektup düzenleyecektir.

    Vize Ofisi daha sonra pasaportunuzu güvenli bir şekilde Vize Başvuru Merkezine gönderecek ve Merkez tercih ettiğiniz bir teslimat yoluyla pasaportunuzu size ulaştıracaktır. Pasaportunuzun teslimat için hazır olup olmadığını Online Başvuru Takip Sisteminden kontrol edebilirsiniz. Hazırsa pasaportunuzu almak için Vize Başvuru Merkezine gelebilirsiniz.


    Hangi vizeyi almalıyım?

    İhtiyacınız olan vize tipi Kanada'ya yapacağınız seyahatin amacına bağlıdır. Vize tipleri hakkında detaylı bilgi için, lütfen Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu internet sitesinde yer alan detaylı bilgilere bakınız.


    Başvuru durumumu nasıl takip edebilirim?

    Başvuru durumunuzu, bu sayfanın solunda bulunan “Başvurunuzu Takip Edin” sekmesine tıklayarak kolaylıkla takip edebilirsiniz.


    Pasaportumu nasıl geri alabilirim?

    Pasaportunuzu almak için Vize Başvuru Merkezine gelebilirsiniz.Kurye ile iade hizmetini tercih etmeniz halinde, pasaportunuz VAC vize merkezi tarafından alındığı günde size postayla gönderilecektir.


    Pasaportumu geri almak için hangi belgelere ihtiyacım var?

    Pasaportunuzu şahsen teslim alıyor iseniz, aşağıdaki belge ve bilgileri yanınızda getiriniz:

    1. Vize Başvuru Merkezinde başvurunuzu yaparken VFS Global tarafından size sağlanan başvuru kontrol listesi.
    2. Nüfuz Cüzdanınızın aslı veya fotoğrafınızı içeren diğer resmi kimlik belgelerinin aslı
    3. Fotoğraflı Nüfuz Cüzdanınızın bir kopyası.

    Başvurum ne zaman sonuçlanır?

    Başvuru sonuçlandırma süreçleri için, lütfen Başvuru Merkezi internet sitesini ziyaret ediniz. İnternet sitesi adresleri için bu sayfanın sol tarafındaki “Yararlı ve Önemli Linkler” sekmesine bakınız.


    Vize Başvuru Merkezinde bir görüşmeye katılmak zorunda mıyım?

    Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu vize bölümü sizi görüşmeye çağırabilir. Budurumda, Vize Başvuru Merkezi veya Vize Ofisi sizinle temasa geçecektir. Böyle bir görüşme talebi olduğunda ayrıca Online Başvuru Takibi Sisteminde bir güncelleme ile durumdan haberdar edileceksiniz.


    Detaylı Bilgi için kiminle görüşebilirim?

    Vize Başvuru Merkezi'nin çağrı merkezini arayabilir (lütfen bu sayfanın solundaki Bize Ulaşın sekmesine bakınız) veya Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


    Hangi ek hizmetlerden faydalanabilirim?

    Vize Başvuru Merkezinde fotokopi çekme, kurye, veri giriş yardımı (form doldurma yardımı) gibi başvurunuzu kolaylaştıracak bir dizi ek hizmet sunulmaktadır. Detaylı bilgiler ve ücretler için “Hizmetler ve Hizmet Ücret Listesi sekmesine bakınız.


    Altı aydan kısa süreli bir eğitim kursu için Kanada'ya gitmeyi planlıyorum ancak eğitim çalışmalarımı uzatabilirim. Hangi vizeye başvurmalıyım?

    Lütfen aşağıdaki linki ziyaret ediniz: https://www.canada.ca/en/immig…y-permit/eligibility.html


    Belgeler


    Vize başvurum için hangi belgelere ihtiyacım var?

    Gerekli belgeler seyahat amacınıza göre farklılık göstermektedir. Soldaki "Vizeleriniz Hakkında Her şey" sekmesine bakınız ve bu sekmede sağlanan linkleri takip ediniz veya Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu internet sitesini ziyaret ediniz.


    Vize Ofisi benden ek belgeler veya bilgiler isteyebilir mi?

    Evet, Vize Ofisi sizden ek belgeler veya bilgiler isteyebilir. Böyle bir durumda Online Başvuru Takip Sisteminde bir güncelleme yapılacaktır ve talimatları aldığınızdan emin olmak için size takip amaçlı bir e-posta gönderilecektir. Daha sonra, Vize Başvuru Merkezine ek belgeleri sunmanız istenecek ve Merkez sizin adınıza bu belgeleri Vize Ofisine teslim edecektir.


    Kanada'ya öğrenci olarak gitmek istiyorum. Mali destek şartları nelerdir?

    Öğrenciler için mali destek şartları, diğer faktörlere ek olarak, Kanada'da planladığınız konaklama süresine bağlıdır. En son bilgiler için Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu internet sitesini incelemeniz ve belgelerinizin Vize Başvuru Merkezine başvurunuzu yaparken bu kriterleri yerine getirdiğinden emin olun. Quebec bölgesinde eğitim alacak bir öğrenciyseniz, ayrıca Quebec Göçmenlik internet sitesini inceleyebilirsiniz.

    • 31 Temmuz 2018'den itibaren geçerli olmak üzere, Avrupa, Ortadoğu veya Afrika ülkelerinden birinin vatandaşıysanız veya biyometrik bilgilerin gerekli kılındığı bir ülkenin vatandaşıysanız, ziyaretçi vizesi, eğitim veya çalışma izni veya kalıcı oturma iznine başvururken Vize Başvuru Merkezinde parmak izlerinizi ve fotoğraflarınızı (biyometrik bilgi) vermeniz gerekebilir. Detaylı bilgi için Canada.gc.ca/biometrics sayfasını ziyaret ediniz.
      • Geçici oturma vizesi, eğitim ve çalışma izni başvuru sahiplerinin sadece her 10 yılda bir biyometrik bilgilerini vermeleri gerekmektedir ve halihazırda biyometrik bilgilerini vermiş olanlar bu imkandan faydalanmaktadır.
      • Kalıcı oturma iznine başvuranların ise her başvuruda biyometrik bilgilerini vermeleri gerecektir.
    • Tüm başvuru sahiplerinin, IRCC internet sitesinde yer alan başvuru formları ve geçerli kontrol listesinin en son sürümünü doldurarak teslim etmesi gerekmektedir. Form ve Kılavuzlara ulaşmak için buraya tıklayınız.
    • Size en yakın Vize Başvuru Merkezinde, VAC internet sitesi üzerinden veya +90 212 373 58 07 telefon numarasından çağrı merkezimizi arayarak randevu almanızı tavsiye ediyoruz. Öncelik sırası randevu almış alan başvuru sahiplerine verilmektedir. Vize Başvuru Merkezi ziyaretiniz için alacağınız randevu işlemlerin hızlı yapılmasını garanti ederek rahatsızlığa yol açan uzun bekleme sürelerini ortadan kaldırmaktadır.
    • Elektronik Seyahat Belgesi (eTA), Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşık Bürosu (IRCC) tarafından Kanada’ya havayolu ile seyahat eden, vize muafiyeti olan yabancı uluslar için getirilen yeni bir giriş şartıdır. ( Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ve diğer özel vize muafiyeti bulunanlar hariç ). Online başvuru formunu http://www.canada.ca/eTA sitesinde bulabilirsiniz.

    Kanada'ya iltica etmek için öncelikle hukuki veya gayri hukuki (kaçak) olarak Kanadaya giriş yapılması gerekiyor.


    Kanada'ya gitmek isteyen kişilerin sadece gezmek için gideceği zamanlarda Kendine Özel (Bordo) pasaport, bir hizmet ve görevi yerine getirmek için Hizmet (Gri) pasaportu, diplomatik işlerini halletmek için gidiyorsa Diplomatik (Siyah) pasaport ve kendi işlerini halletmek için gidiyorsa Husisi (Yeşil) pasaport alması ve Kanada Konsolosluğu’ndan vize almak için müracaat yapması gereklidir.


    Kanada'ya gitmek için müracaatta bulunan kişilerin onayı Kanada Büyükelçiliği tarafından, Konsolosluğun yetki verdiği kurumlar tarafından veya Vize Başvuru Yerleri tarafından yapılmaktadır.


    Vize Başvuru Merkezleri, vize onay işlemlerini Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu olan CIC’a ulaştırmaktan ve vize onayı için işlem yaptırmak isteyen kişilerin vizelerinin onaylanması durumunda o kişiye pasaportunu iletmekle yükümlüdür. Kanada’da yapılan vize müracaatlarında, müracaat yapmak isteyen kişinin tüm bilgilerini ve evraklarını hazırlayıp eksiksiz bir şekilde ulaştırması gereklidir. Kanada Konsolosluğu vizeyi değerlendirme ve vizenin onaylanma aşamasında kişiden her türlü bilgi, ek belge ve evrak isteyebilir.


    Bununla beraber Kanada Konsolosluğu’na vize başvuru sırasında sahte belge sunulduğunda veya yalan bilgi verildiği anlaşıldığında Kanada’dan sınır dışı edilir ve yada hapis cezası verilir. Ayrıca sahte belge veya yalan bilgi veren kişinin 5 sene boyunca vize başvurusu yapması yasaklanır.


    Vize başvurularından önce , Kanada vizesi ücretini yatırmalısınız.



    Turistler İçin Kanada Vizesi Ücreti ; Kanada’ya 6 aydan daha kısa süreli ziyaretlerde alınabilecek vizedir. Turistler için Kanada Vizesi ücreti 185 Kanada Doları


    Öğrenciler İçin Kanada Vizesi Ücreti ; Öğrenciler için Kanada Vizesi ücreti 235 Kanada Dolarıdır.


    Vize süreleri konsolosluğa bağlıdır. Ortalama süre 3-4 hafta arasındadır. Vize başvurularınızı en az 2, 3 ay öncesinden yapılmalıdır


    Kanada Vizesi için Gerekli Evraklar


    1. En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
    2. Vize başvuru formları. ( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
    3. Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
    4. Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
    5. Okul kabul belgesi: Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi.
    6. Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 10,000 Kanada Doları. )
    7. Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
    8. Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
    9. Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
    10. Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
    11. Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
    12. Ziyaretçi vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
    13. Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
    14. Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
    15. Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
    16. Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
    17. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    18. Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
    19. Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
    20. Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları


    Not: Kanada Vizesi alan Türkiye Cumhuriyeti yada diğer ülkelerin vatandaşları Amerika’ya Amerika Vizeleri olmadan giriş yapamamaktadırlar. Aynı durum Amerika vizesi olanlar içinde geçerlidir. Amerika Vizesi olanlar Kanada Vizesi olmadan Kanada’ya giriş yapamamaktadır.Her iki durumda da mutlaka vize almak gerekmektedir.

    Kız arkadaşınız size gelip giderken erkek kardeşinizin veya abinizin (kuzeniniz de olabilir) ona aşık olduğunu ve ilgi gösterdiğini fark ederseniz ne yapardınız? Sevgilisi olduğunu söyleseniz ve ona karşı soğuk davransa bile bu durum değişmezse??? Kız arkadaşınızın size gelip gitmesini kesseniz ve ondan uzak durmasını söylemeniz halinde bile durum değişmiyorsa...???

    Trans cinsiyet geçiş ameliyatının sonrasında yaşanan bedensel ve zihinsel farklılıklar kişi üzerinde bir baskıya sebep olduğu tüm bu ameliyatı yapan doktorların makalelerinde, bu yüksek olumsuzluklardan bahsetmişlerdir, trans geçiş ameliyatının normal mi?, tartışılır mı sizce ?

    Bedenin duyguyla şekil olarak birleştirirken, vucudun ihtiyacı olan rutin bazı işlevlerini durdurmak ya da öldürmek ne kadar doğru?

    İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, sığınma hakkını şöyle tanımlar: "Herkesin zulüm karşısında başka ülkelere sığınmacı ve bu ülkelerce sığınmacı işlemi görme hakkı vardır" (madde 14/1). Göçmenlere bazen ekonomik sığınmacı denilmektedir. Toplu sığınma, iç savaşlar ve çatışmalarda, yoğun baskılarda, büyük afetlerde ortaya çıkmaktadır. Bireysel sığınma daha çok siyasal sebeplerledir. Bazen yabancı elçilikler, savaş gemileri ve uçaklar kendilerine sığınanları korur. Yurtsuzlar da bazen mülteci konumundadırlar.