• Merhabalar


    LGBTİ toplumumuzu AİDS & HIV konusunda bilgilendirmemiz gerekiyor. Türkiye son yıllarda yakalanma riski %465 artmış ve 2019 yılında 3500 kişiden fazla birey bu hastalığa yakalanması bekleniyor. Destek olalım.


    HIV & AIDS konusu son yıllar bulaşıcı riski %465 artmış. Bu konuda bilgi sahibi olmayanlar için ara ara paylaşım yapmaya çalışıyorum. Ayrıca Türkiye'de 2019 yılında 3500+ kişinin daha cinsel hastalığa yakalanması bekleniyor.


    HIV İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü olarak tanımlanır.

    Kan

    Meni, ersuyu

    Meni gelmeden önceki berrak sıvı

    Vajinal sıvılar

    Makat sıvıları

    Anne sütü

    HIV’in hamilelik sürecinde, doğum esnasında ya da emzirme döneminde kan ve diğer sıvılar yoluyla anneden-bebeğe geçişi virüsün bulaşma yollarıdır.


    HIV enfeksiyonun tedavisinde virüsün çoğalmasını kontrol eden, antiretroviral tedavi (ART) olarak adlandırılan ilaçlar kullanılmaktadır. ART, HIV’in çoğalmasını önler ve vücuttaki virüs miktarını azaltır. Vücutta daha az virüs yükünün bulunması bağışıklık sisteminin etkinliğinin kuvvetlenmesini ve hastalığın AIDS’e ilerleyişinin önlenmesini sağlar.


    Her birey muhakkak(korunmasız ilişki olduysa) 3 ayda bir (Korunmalı ilişkilerde ise ) 6 ayda bir ELİSA testi yaptırmalı. Bazen HIV virüsü vücuda girdikten 10 yıl sonra ortaya bütün sistemi çökertip çıkabiliyor. Siz siz olun 3 ayda bir ELİSA testi yaptırın. Erken teşhis hayatınızı kurtarır.

  • Yarlı bir konu teşekkürler.

    Ayaklarımı yerden kesecek bir mutluluk istiyorum dedi,

    Bir gün boynunda asılı bir iple bulduk.



    :rolleyes:


Şimdi katılın!

Henüz bir hesabınız yok mu? Şimdi kayıt olup topluluğumuzun bir parçası olun!